• Architecture & Design

    Παγκόσμια πρώτη: Κάθετη προσγείωση και υδρογόνο


    Η ελβετική εταιρεία αερομεταφορών Sirius Aviation παρουσιάζει το πρώτο αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) με υδρογόνο στον κόσμο – το Sirius Jet.

    Καλωσήρθατε στο μέλλον – έναν κόσμο όπου η ελευθερία της κάθετης προσγείωσης και απογείωσης σας επιτρέπει να μπορείτε προσγειωθείτε αλλά και να απογειωθείτε από παντού. Κυριολεκτικά.

    Το περίφημο Sirius Jet αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Designworks της BMW και τη Sauber Group, με το υδρογόνο-ηλεκτρικό αεροσκάφος VTOL να συνδυάζει την αεροδυναμική αεριωθούμενων με την ευελιξία ενός ελικοπτέρου.

    Οι δύο εκδοχές αυτού, συγκεκριμένα το Sirius Business Jet, που προσφέρει εμβέλεια πτήσης 1.150 μιλίων, και το Sirius Millennium Jet, σχεδιασμένο για εμπορική αεροπορία με εμβέλεια 650 μιλίων, πρόκειται να εκτοξευθούν προς το μέλλον και την κορυφή μέσα στο 2025.

    Με εντυπωσιακή ταχύτητα πτήσης, το SiriusJet έχει σχεδιαστεί για να φτάνει σε μεγάλα υψόμετρα (30.000 ποδιών) και να επιτυγχάνει ταχύτητα cruising της τάξεως των 520 km/h ή 323 mph.

    Να σημειωθεί πως το έργο περιλαμβάνει βασικές συνεργασίες με τις DesignWorks, Sauber Group, Alfleth Engineering AG και ALD Group του BMW Group, με στόχο την πρωτοπορία σε βιώσιμες και υψηλών επιδόσεων αεροπορικές λύσεις.

    Αυτό είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς την τρίτη διάσταση των μετακινήσεων που ξεπερνά τα παραδοσιακά όρια – για ταξίδια πιο οικονομικά, γρηγορότερα και ευκολότερα.

    //

    https://siriusjet.com/

    Διαβάστε επίσης:

    Η αναμονή για την πρώτη ηλεκτροκίνητη G-Class επιτέλους έληξε

    Και η Pagani εισβάλλει με ταχύτητα στις πίστες του real estate

    Vocabolo Moscatelli: Πώς η Archiloop μετέτρεψε ένα μοναστήρι του 12ου αιώνα σε ξενοδοχείο



    ΣΧΟΛΙΑ