ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυτό το διαμέρισμα των 283 τετραγωνικών στην Κυψέλη, μετράει ήδη έναν αιώνα πλούσιας ζωής και μόλις μεταμορφώθηκε σε ένα αστικό κομψοτέχνημα minimal αισθητικής.
Πως θα σας φαινόταν να ζείτε σε ένα αρχοντικό εκατό ετών, το οποίο όμως έχει τη μορφή διαμερίσματος, και βρίσκεται μεν στο κέντρο της πόλης, δίνει όμως την αίσθηση της εξοχής, μακριά από όλα. Αδύνατο; Και όμως.
Πρόκειται για ένα διαμέρισμα τεσσάρων υπνοδωματίων, μοιρασμένο έξυπνα σε δύο επίπεδα, που χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1920. Ανακαινίστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Royffe Flynn, διατηρώντας ωστόσο τις αναλογίες, τις υφές και το μεγαλείο των χώρων που είχε από την πρώτη μέρα της γέννησης του.
Η επίπλωση του διαμερίσματος είναι ένας συνδυασμός του παλιού και του νέου, του άχρονου και του μοντέρνου. Minimal αισθητικής, με αγάπη στο λευκό και το μαύρο, όσο και στο μάρμαρο και το τσιμέντο.


Το σπίτι είναι γενναιόδωρο σε κλίμακα, με οροφές που φτάνουν σε κάποια σημεία και τα έξι μέτρα. Τα μεγάλα παράθυρα και στις δύο πλευρές του κτιρίου παρέχουν πολύ φυσικό φως, ενώ τα παραδοσιακά παντζούρια και οι λινές κουρτίνες μετριάζουν το έντονο φως.
Το ισόγειο έχει τη δική του ξεχωριστή είσοδο από το δρόμο και έναν όμορφο, μεγάλο διάδρομο που οδηγεί σε έναν μεγάλο κεντρικό χώρο υποδοχής για διαμονή, φαγητό ή διασκέδαση. Ενώ το στούντιο στο κάτω ισόγειο είναι κατάλληλο για χώρο εργασίας ή ως αυτόνομο καλοκαιρινό καταφύγιο.
Τέλος, ο κήπος είναι φυτεμένος με ανθεκτικά στην ξηρασία είδη, συνηθισμένα στα ζεστά αθηναϊκά καλοκαίρια, με καθιστικό σε πλακόστρωτα βοτσαλωτό τσιμέντο κάτω από μια λεμονιά.
Δείτε φωτογραφίες:












//
Photography: © Lorenzo Zandri
Source: https://molonglo.com
Collaborators: Royffe.Flynn, Helli Pangalou, KDI Contract
Διαβάστε επίσης:
Re-tire στο κέντρο της Αθήνας: Ένα διαμέρισμα του ’60 μεταμορφώνεται σε σύγχρονο ρετιρέ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Τι βλέπει το Millennium και βγήκε short – Τα σίγουρα στοιχήματα που πήρε σε Metlen και Motor Oil
- Μεγάλου (Πειραιώς): Το ιστορικό ρεκόρ χορηγήσεων, το σχέδιο για το μέρισμα και η Εθνική Ασφαλιστική
- Σκλαβενίτης: Ανοίγει μεγάλο σούπερ μάρκετ σε κτίριο που ανήκει στον Mr Βίκος
- Προοδευτική: Στα δικαστήρια η μάχη των μετόχων για την αλλαγή Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.