• Architecture & Design

    Ένα εντυπωσιακό aparthotel που «παντρεύει» το παρελθόν με το παρόν (14 pics)

    • NewsRoom


    Το aparthotel «The Levee» στο Τελ Αβίβ, με τα οκτώ άψογα επιπλωμένα διαμερίσματα, τοποθετεί όμορφα το παρελθόν μέσα στο παρόν της δυναμικής πόλης του Ισραήλ.

    Αρχικά γνωστό ως The Gurevitch House, το εντυπωσιακό κτίριο του 1913 -όπου στεγάζεται το Levee– αποτελεί μέρος του προγράμματος Lev Ha’ir από την παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Γι’ αυτό, το γραφείο Bar Orian Architects που ανέλαβε το έργο, εξασφάλισε την τήρηση των αυστηρών πολιτικών γραμμών, κατά την εξαιρετικά μοντέρνα ανάπτυξή του.

    Πρόθεσή τους ήταν να δημιουργηθούν οργανικές συνδέσεις μεταξύ του ιστορικού και του σύγχρονου. Έφεραν λοιπόν σε αντίθεση τον υλισμό και το design ανάμεσα στα χαμηλότερα επίπεδα εκλεκτικού στυλ, με το σκουρόχρωμο rooftop.

    Τα ταβάνια και οι τοίχοι απογυμνώθηκαν για να εκθέσουν τη μη επεξεργασμένη αμμοβολή και συνδυάστηκαν με ζεστά, ξύλινα δάπεδα. Τα βιομηχανικά στοιχεία και ο μινιμαλιστικός φωτισμός αναδεικνύουν τις αναλογίες του loft και τις γεμάτες γεωμετρικές γραμμές. Οι παλέτες χρωμάτων κινούνται ανάμεσα στα γήινα χρώματα και σε chic μονόχρωμα.

       

    ΠΗΓΗ: DIDEE MAGAZINE 



    ΣΧΟΛΙΑ