• Architecture & Design

    Εμβληματικά κτίρια «συμπληρώνονται» με εικονική πραγματικότητα και φως

    • NewsRoom
    Κολοσσαίο - Εμβληματικά κτίρια «συμπληρώνονται» με εικονική πραγματικότητα και φως

    Πηγή: @studio.drift


    Πώς θα έδειχνε η Σαγκράδα Φαμίλια αν ολοκληρωνόταν; Πώς έμοιαζε το Κολοσσαίο στην Αρχαία Ρώμη;

    Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που απαντά το ολλανδικό καλλιτεχνικό ντουέτο DRIFT με τα «γλυπτά» του από εναέριο φως.

    Το έργο τους είναι ένα απίστευτο πάντρεμα τέχνης και τεχνολογίας. Μπόρεσαν να δημιουργήσουν έργα τέχνης που μεταμορφώνουν εμβληματικά κτίρια.

    Το καλλιτεχνικό δίδυμο του στούντιο παρουσιάζει τις προσπάθειές του να βελτιώσει το λογισμικό drone που έχει εξελίξει για να δημιουργήσει πραγματικές, σε κανονικό μέγεθος απεικονίσεις φημισμένων αρχιτεκτονικών τοπόσημων στην περίπτωση αποκατάστασης ή ολοκλήρωσής τους.

    Εμβληματικά κτίρια «συμπληρώνονται» με εικονική πραγματικότητα και φως
    Πηγή: @studio.drift

    Χρησιμοποιώντας εναέρια «γλυπτά», εγκαταστάσεις και περφόρμανς, η πολυτομεακή ομάδα εργάζεται μεταμορφώνοντας τον χώρο με αιθέρια έργα τέχνης που λάμπουν.

    «Όλα τα έργα τέχνης έχουν την ικανότητα να μεταμορφώνουν χώρους».

    Οι περιορισμένες παράμετροι ενός μουσείου ή μιας αίθουσας τέχνης δεν είναι πάντα αντάξιες ενός συνόλου έργων· συχνά, μάλλον, αναδεικνύει τη δυναμική του στη δημόσια σφαίρα ή μέσω της αρχιτεκτονικής» υπογράμμισαν, μιλώντας στο Designboom, οι Ολλανδοί καλλιτέχνες.

    Πηγή: @studio.drift

    Από το 2020, το στούντιο DRIFT, σε συνεργασία με την εταιρεία Drone Stories και την εταιρεία Nova Sky Stories, χρησιμοποιεί την τεχνολογία drone του για να φανταστεί εκ νέου το μέλλον της αρχιτεκτονικής.

    Στόχος είναι να βοηθηθούν οι αρχιτέκτονες να φέρουν τα μελλοντικά τους οράματα στην πραγματικότητα με έναν μαγευτικό αλλά βιώσιμο τρόπο.

    Με πληροφορίες και φωτογραφίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και designboom.com

    Διαβάστε επίσης:

    Louis Vuitton: Το πρώτο ξενοδοχείο της διασημότερης μάρκας πολυτελείας στο Παρίσι

    The Londoner: Ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο σχεδιασμένο σε πνεύμα κινηματογράφου και θεάτρου



    ΣΧΟΛΙΑ