• Architecture & Design

    Antico Rosso: Το μεγαλοπρεπές κερκυραϊκό αρχοντικό Κουρκουμέλη στην Άφρα (14 pics)

    • NewsRoom

    To Antico Rosso στην Κέρκυρα


    Το Antico Rosso δεν είναι ένα συνηθισμένο ακίνητο. Πρόκειται για ένα ακίνητο εντυπωσιακής ομορφιάς, μοναδικό όχι μόνο στην Κέρκυρα αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, το οποίο ανήκε κάποτε στην διακεκριμένη οικογένεια Κουρκουμέλη και ανέκτησε την αρχική αίγλη του του χάρη στους τελευταίους ιδιοκτήτες του.

    Μέσα σε έναν μεγάλο ελαιώνα, στον οποίο συναντά όμως κανείς και άφθονα άλλα δέντρα, κάποια από τα οποία έφτασαν στην Κέρκυρα από τόπους μακρινούς την εποχή της κατασκευής του, αποτελεί έναν ιδιωτικό παράδεισο «μακριά από τα πάντα». Έστω κι αν απέχει με το αυτοκίνητο λίγα λεπτά από την πόλη της Κέρκυρας, το αεροδρόμιο, τη διεθνή μαρίνα του νησιού και το κέντρο γενικότερα.

    Η κατοικία, που πωλείται από τον οίκο Sotheby’s, χτίστηκε τον 17ο αιώνα, πάνω στα ερείπια ενός μοναστηριού του 13ου αιώνα, και αναπαλαιώθηκε με απόλυτο σεβασμό στον αρχικό σχεδιασμό της.

    Πρώτος ιδιοκτήτης του, σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, ήταν ο ευγενής Τζιοβάνι Κουρκουμέλι, ο οποίος έφτασε στην Κέρκυρα το 1750 από την Κεφαλλονιά.

    Το κύριο οίκημα έχει εμβαδόν 1.750 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία εσωτερική πισίνα 20 μέτρων.

    Το ακίνητο συμπληρώνουν ένα ελαιοτριβείο και βοηθητικά κτήρια, με το συνολικό εμβαδόν  των εσωτερικών χώρων να διαμορφώνεται στα 2.500 τετραγωνικά.

    Το αρχοντικό Antico Rosso στην Κέρκυρα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αναμόρφωση πέτρινης κατοικίας στο Λεύκτρο Δυτικής Μάνης (17 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναμόρφωση παλιού σπιτιού του 1920 σε σύγχρονη κατοικία στου Φιλοπάππου (12 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση ενός παλιού αρχοντικού σε boutique hotel στη Σαντορίνη (15 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ