• City Stories

    Πού βρίσκεται η ονειρική παραλία στο video για το restart tourism

    • NewsRoom


    Τις καλύτερες εντυπώσεις έχει αφήσει το λιτό, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακό βίντεο των 40 δευτερολέπτων για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα, που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο cine Αίγλη, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Μέσα από ένα μοναδικό πλάνο, ο θεατής «βουτάει» στο καταγάλανο Αιγαίο και παίρνει μια πρώτη γεύση από το ελληνικό καλοκαίρι, το οποίο δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα, αλλά μια πνευματική κατάσταση, την οποία μπορεί να βιώσει κανείς είτε επισκεφτεί φέτος την Ελλάδα είτε κάποια επόμενη χρονιά.

    Πού, όμως, βρίσκεται η παραλία που βλέπουμε στο πλάνο;

    Με την Ελλάδα να κρύβει μικρούς θησαυρούς σε κάθε της γωνιά, η συγκεκριμένη παραλία θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε. Ωστόσο, η ιδιαίτερη μορφολογία της είναι αυτό που την κάνει μοναδική.

    Πρόκειται για την μαγευτική παραλία της Μεγάλης Άμμου στο Μαρμάρι, στην νότια Εύβοια, που απέχει μόλις δυόμισι ώρες από την Αθήνα. Βρίσκεται σε έναν όμορφο κόλπο ακριβώς απέναντι και δυτικά της Ραφήνας.

    Η ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους είναι αυτό που την κάνει ξεχωριστή, καθώς στην ουσία είναι μια λωρίδα άσπρης άμμου που μπαίνει μέσα στη θάλασσα και μάλιστα, αλλάζει κάθε τόσο, ανάλογα με τον καιρό.

    Γνωστό στέκι για τους λάτρεις του windsurfing ειδικότερα τη δεκαετία του ’80 και πλέον του kitesurfing.

    Όπως μαρτυρά και η ονομασία Μαρμάρι, η τοποθεσία είναι πλούσια σε πετρώματα, καθώς παλαιότερα οι ντόπιοι κάτοικοι ασχολούνταν με την επεξεργασία και εξαγωγή πετρωμάτων μαρμάρου και σχιστόλιθου.

    Μια απόμερη παραλία με κρυστάλλινα νερά που θυμίζει κάποιον εξωτικό προορισμό, ενώ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, κάτι που αποδεικνύει τρανά το μεγαλείο της ελληνικής γης και του ελληνικού καλοκαιριού.

    Σίγουρα αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό διακοπών.

    Το εξαιρετικής αισθητικής βίντεο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Marketing Greece, τους Θανάση Παπαθανασίου της Frank and Fame, Steve Vranakis – CCO της Ελληνικής Κυβέρνησης, Θωμά Βαρβιτσιώτη και Ηλία Τσαουσάκη, σε συνεργασία με τα στελέχη του ΕΟΤ, το Υπουργείο Τουρισμού.

    Εστιάζοντας στο συναίσθημα και στη νέα ταυτότητα που έχτισε η Ελλάδα μέσα από τη διαχείριση του Covid 19, έγινε η στρατηγική επιλογή του βίντεο με το ένα μόνο πλάνο, το οποίο λειτουργεί ως καμβάς πάνω στον οποίο το μήνυμα του Ελληνικού Καλοκαιριού «γράφει» καλύτερα, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του θεατή από τα ομολογουμένως εντυπωσιακά πλάνα της χώρας μας.

    Η ταινία Endless Greek Summer αποτελεί το πρώτο video της καμπάνιας, ενώ παράλληλα δημιουργείται και η ελληνική εκδοχή της ταινίας με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού. Η δυνατότητα προσαρμογής της ταινίας σε νέα δεδομένα, στην πιθανή αλλαγή κλίματος τις επόμενες εβδομάδες αλλά και στην ανάγκη για διεύρυνση της σεζόν, προσδίδουν στην καμπάνια ευελιξία και ανάπτυξη γρήγορων αντανακλαστικών.



    ΣΧΟΛΙΑ