• Business

    Ζέπος & Γιαννόπουλος: 130 χρόνια ιστορίας- Τα μεγάλα deals και οι νέες ευκαιρίες στην αγορά

    Τα μέλη της διαχειριστικής επιτροπής (από αριστερά προς τα δεξιά): Γεράσιμος Γιαννόπουλος (Συν-Διαχειριστής Εταίρος) Δημήτρης Ζέπος (Διαχειριστής Εταίρος) Ελίνα Φιλίππου (Εταίρος) Στέφανος Χαρακτινιώτης (Εταίρος) Μαρία Ζούπα (Εταίρος) Σταμάτης Δρακακάκης (Εταίρος)

    Τα μέλη της διαχειριστικής επιτροπής (από αριστερά προς τα δεξιά): Γεράσιμος Γιαννόπουλος (Συν-Διαχειριστής Εταίρος) Δημήτρης Ζέπος (Διαχειριστής Εταίρος) Ελίνα Φιλίππου (Εταίρος) Στέφανος Χαρακτινιώτης (Εταίρος) Μαρία Ζούπα (Εταίρος) Σταμάτης Δρακακάκης (Εταίρος)


    Με παροχή ολοκληρωμένων νομικών και φορολογικών υπηρεσιών σχεδόν σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας, μία από τις μακροβιότερες δικηγορικές εταιρείες, η «Ζέπος & Γιαννόπουλος» γιορτάζει φέτος τα 130 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

    «Είμαστε μια ξεκάθαρα εξαγωγική εταιρεία, με το 55% των υπηρεσιών μας να τιμολογείται στο εξωτερικό», σημείωσε κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας ο managing partner Δημήτρης Ζέπος, κάνοντας αναφορά και στις νέες αγορές που έχουν επεκτείνει τις εργασίες της δικηγορικής εταιρείας.

    Τα μεγάλα deals

    Η «Ζέπος & Γιαννόπουλος» είναι οργανωμένη σε δύο τομείς, εταιρικού και φορολογικού δικαίου και δραστηριοποιείται στους κλάδους της τεχνολογίας, ενέργειας, start ups, χρηματοδοτήσεις, τουρισμού, real estate ακόμα και στην κινηματογραφική βιομηχανία.

    Μερικά από τα τελευταία deals στα οποία έχει συμβάλλει είναι η συγχώνευση και εταιρική αναδιάρθρωση των NOVA και Wind, με την  δικηγορική εταιρεία να ενεργεί ως εξωτερικός νομικός σύμβουλος του ομίλου United Group, στη συμφωνία της Πειραιώς Financial Holdings για την πώληση του 100% της leasing θυγατρικής του Ομίλου Sunshine Leases («Sunshine»), συμπεριλαμβανομένου χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων αλλά και στη συναλλαγή απόκτησης από τη Motor Oil του  του 75% της Άνεμος RES, εταιρεία στην οποία εισέφερε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ τον κλάδο ΑΠΕ.

    Οι νέες ευκαιρίες στην αγορά

    Η κατασκευή των data centers στην Ελλάδα, το πλαίσιο των νεοφυών επιχειρήσεων, το project για τη δημιουργία της tech visa και οι τομείς της ενέργειας και της τεχνολογίας που βρίσκονται σε άνθιση είναι μερικά από τα έργα στα οποία πρωταγωνιστεί η δικηγορική εταιρεία σύμφωνα με τους partners της.

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κινηματογραφική βιομηχανία, με την εταιρεία να έχει συμβάλλει στην δημιουργία ταινιών στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, όπως το Rise, το οποίο αναφερόταν στην ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, από τα πρώτα βήματά του στο μπάσκετ στην γειτονιά του στα Σεπόλια μέχρι να φτάσει να γίνει ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες και παίκτες του NBA.

    «Έχουμε ένα παράδειγμα μιας αγοράς που δεν υπήρχε πριν λίγα χρόνια. Τα κίνητρα πλέον για την εκτέλεση παραγωγής ταινιών  για την Ελλάδα, ύστερα από μία σειρά ενεργειών για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του πλαισίου, έχουν γίνει ελκυστικά. Η Ελλάδα πλέον φέρνει πολύ σημαντικές παραγωγές κι εμείς καλύπτουμε όλο το φάσμα των αναγκών, από φορολογικά μέχρι και μεταναστευτικά», ανέφερε ο  co-managing parthner, Γεράσιμος Γιαννόπουλος.

    Ανέφερε ότι σε λίγους μήνες ξεκινάει η πέμπτη ταινία που θα γυριστεί στην Ελλάδα, με τα γυρίσματα να αρχίζουν το καλοκαίρι στην Ύδρα.

    Διπλάσιος κύκλος εργασιών

    «Μέσα σε μία τριετία έχουμε διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών και έχουμε ενισχύσει την ανθρωπογεωγραφία μας από 170 εργαζόμενους το 2019 στους 214 το 2023, ανέφερε ο κ. Δημήτρης Ζέπος.

    Μιλώντας με νούμερα, η δικηγορική εταιρεία ανέφερε ότι στην εταιρεία το 66% των εργαζομένων είναι γυναίκες και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 38 έτη, με την εταιρεία να επενδύει στο brain regain, έχοντας προσελκύσει 10 δικηγόρους από μεγάλα γραφεία του εξωτερικού.



    ΣΧΟΛΙΑ