• Business

    Ξεκίνησαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ – «Λουκέτα» σε Ρόδο, Πειραιά, Σαντορίνη και Μύκονο


    Ξεκίνησαν και φέτος οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Το «φοροσαφάρι» των ελεγκτών στοχεύει μαγαζιά, εστιατόρια ακόμα και βιβλιοπωλεία.

    Πολλοί από τους καταστηματάρχες δεν περίμεναν αυτή την βδομάδα ελέγχους λόγω των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, όμως οι «Ράμπο» της εφορίας τους αιφνιδίασαν.

    Συγκεκριμένα, μέσα στην τελευταία βδομάδα, δηλαδή από την Δευτέρα έως και την Κυριακή, μόνο στην Ρόδο οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έχουν βάλει τρία λουκέτα για μη έκδοση αποδείξεων σε εστιατόρια του νησιού, ένα τετραήμερο και δυο δεκαήμερα.

    Στον Πειραιά οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έβαλαν δεκαήμερο λουκέτο στη γνωστή ταβέρνα «Σπάγγος» στο Μικρολίμανο.

    Επίσης, στην ίδια περιοχή, οι ελεγκτές ανακάλυψαν τέσσερα καταστήματα με πειραγμένο λογισμικό που αφαιρούσε ποσά. Δηλαδή, ενώ τα καταστήματα έκοβαν κανονικά αποδείξεις, το λογισμικό αφαιρούσε κάποια ποσά από το τελικό «Ζ» της ταμειακής μηχανής (π.χ αν κόπηκαν αποδείξεις αξίας 5.000 ευρώ συνολικά, το λογισμικό «έσβηνε» μερικά από αυτά και έτσι το «Ζ» εμφάνιζε να έχουν κοπεί αποδείξεις αξίας 2.500 ευρώ). Σε αυτά τα καταστήματα μπήκε λουκέτο 48 ωρών.

    Επίσης, οι ελεγκτές της εφορίας μετά από έλεγχο σε ένα από τα πιο γνωστά βιβλιοπωλεία της Σαντορίνης, με τις καλύτερες κριτικές στο TripAdvisor, βρήκαν διπλά φορολογικά βιβλία.

    Φυσικά, από τους ελέγχους δεν μπορούσε να λείπει η Μύκονος. Οι ελεγκτές έβαλαν τετραήμερο λουκέτο στο μεγαλύτερο club της Μυκόνου, το «VOID»

    Υπενθυμίζεται ότι στα καταστήματα που εντοπίζονται φορολογικές παραβάσεις, μπαίνει λουκέτο 48 ωρών, ενώ αν δεν συμμορφωθούν, μπαίνει εκ νέου λουκέτο τεσσάρων ημερών και μετά δέκα ημερών.

    Δείτε τις φωτογραφίες από τα «λουκέτα»

    Το διάσημο βιβλιοπωλείο στη Σαντορίνη
    Η ταβέρνα «Σπάγγος» στο Μικρολίμανο



    ΣΧΟΛΙΑ