• Business

    xAI: Πρεμιέρα για την νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης του Elon Musk

    • NewsRoom
    Elon Musk

    Elon Musk


    O Elon Musk ανακοίνωσε το ντεμπούτο της νέας του εταιρείας στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, με την ονομασία xAI.

    Στόχος της είναι, όπως επισήμανε, «να κατανοήσει την αληθινή φύση του σύμπαντος».

    Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, ο Μusk και η ομάδα του θα μοιραστούν περισσότερες πληροφορίες μέσω live chat στο Twitter Spaces, την Παρασκευή.

    Τα μέλη της ομάδας πίσω από την xAI συμμετείχαν και στις εταιρείες DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research και Tesla, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, και έχουν εργαστεί σε projects όπως το AlphaCode του DeepMind και τα chatbots GPT-3.5 και GPT-4 του OpenAI.

    Ο Μusk φαίνεται ότι προχώρησε στην ίδρυση της xAI για να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η OpenAI, η Google και η Anthropic, που βρίσκονται πίσω από κορυφαία chatbots όπως τα ChatGPT, Bard και Claude.

    Τα νέα για την startup είχαν δημοσιευθεί στους Financial Times τον Απρίλιο, μαζί με αναφορές ότι ο δισεκατομμυριούχος είχε εξασφαλίσει χιλιάδες επεξεργαστές GPU από την Nvidia για να τροφοδοτήσει ένα πιθανό γλωσσικό μοντέλο.

    Τον ίδιο μήνα, ο Μusk είχε μοιραστεί λεπτομέρειες για τα σχέδιά του για ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται «TruthGPT» κατά τη διάρκεια μιας μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης στο Fox News Channel, προσθέτοντας ότι φοβάται πως οι υπάρχουσες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης δίνουν προτεραιότητα σε συστήματα που είναι «πολιτικά ορθά».

    Σύμφωνα με τον Greg Yang, συνιδρυτή της xAI, η startup θα εμβαθύνει στα «μαθηματικά της βαθιάς μάθησης», μια πτυχή της τεχνητής νοημοσύνης, και «θα αναπτύξει τη “θεωρία των πάντων” για μεγάλα νευρωνικά δίκτυα» για να μεταφέρει την AI «στο επόμενο».

    Διαβάστε ακόμη:

    Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Το ταλέντο του Mr. Facebook να κλέβει τους ανταγωνιστές του

    Tesla: Νέο ρεκόρ πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων το β’ τρίμηνο – Ισχυρή και η κινεζική BYD

    Elon Musk: Θα φτιάξει το δικό του ChatGPT – Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί Microsoft και Google – mononewsTV



    ΣΧΟΛΙΑ