• Business

    Wood & Company: Buy με αύξηση της τιμής στόχου για την Jumbo στα 21,1 ευρώ

    Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής Jumbo

    Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής Jumbo


    Η Wood & Company σε νέο report για τη Jumbo με τίτλο «Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς φέτος», αναπροσαρμόζει τις εκτιμήσεις της για την περίοδο 2022-2023, με βάση την ανάκαμψη των επιδόσεων για την Jumbo, επαναλαμβάνοντας τη σύσταση για αγορά (buy), αλλά με αυξημένη τιμή στόχο για το επόμενο δωδεκάμηνο στα 21,1 ευρώ έναντι 18,3 ευρώ προηγουμένως, προσφέροντας περιθώριο ανόδου 34%.

    Η αναβαθμισμένη πορεία που παρατηρήθηκε στο φετινό β’ εξάμηνο σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της εταιρείας, επιβεβαιώνει την άποψη της Wood για το ισχυρό brand name, θέτοντας τις βάσεις για ένα έτος ρεκόρ. «Παρά το γεγονός ότι η τιμή τις τελευταίες 52 εβδομάδες έχει ενισχυθεί κατά 25%, πιστεύουμε ότι η αγορά δεν αντανακλά την αξία της εταιρείας πλήρως και με βάση τους αριθμούς μας, η μετοχή διαπραγματεύεται για το 2023, 9 φορές σε όρους δείκτη P/E και 4,4 φορές σε όρους δείκτη EV/EBITDA και για αυτό παραμένουμε αγοραστές», επισημαίνει η Wood.

    «Παρά το πιο ήπιο ξεκίνημα στην αρχή του έτους, οι πωλήσεις της Jumbo φαίνεται να έχουν ανακάμψει στο β’ εξάμηνο, χάρη στις αποτελεσματικές αυξήσεις των τιμών και την ανθεκτική ζήτηση. Στο εννεάμηνο, η εταιρεία είχε έσοδα ύψους 602 εκατ. ευρώ (αύξηση 11% σε ετήσια βάση) και EBITDA 207 εκατ. ευρώ, ενώ οι επιδόσεις για την περίοδο Ιανουάριος – Νοέμβριος ήταν:

    · Ελλάδα +13% σε ετήσια βάση,

    · Κύπρος +23% σε ετήσια βάση,

    · Βουλγαρία +12% σε ετήσια βάση, και

    · Ρουμανία +6% σε ετήσια βάση.

    Η διοίκηση έχει καθοδηγήσει ότι αν ο Δεκέμβριος ακολουθήσει τη δυναμική των πωλήσεων του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου, το έτος στις πωλήσεις θα μπορούσε να καταγράψει αύξηση 13%. Η Wood εκτιμά πωλήσεις για το 2022, 945 εκατ. ευρώ, EBITDA 314 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 225 εκατ. ευρώ.

    Το 2022, η Jumbo εγκαινίασε δύο νέα καταστήματα, το ένα τον Μάρτιο στην Ελλάδα και το άλλο τον Νοέμβριο στη Ρουμανία, και ανακοίνωσε ότι το 2023 σχεδιάζει να ανοίξει ένα νέο κατάστημα στην Κύπρο και δύο νέα καταστήματα στη Ρουμανία, παράλληλα με την έναρξη λειτουργίας του ρουμανικού ηλεκτρονικού καταστήματος.

    Από την έναρξη της πανδημίας το 2020, η Jumbo έχει καταβάλει μέρισμα ύψους 2,55 ευρώ ανά μετοχή συνολικά. Για το 2022, η μερισματική απόδοση διαμορφώνεται στο 7,1%, καθιστώντας την Jumbo μια από τις κορυφαίες εταιρείες μερισμάτων στην αγορά της Αθήνας. Παράλληλα, η Jumbo εξακολουθεί να είναι υπομοχλευμένη, παρά τις γενναιόδωρες αμοιβές στους μετόχους και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης του δικτύου και εξακολουθεί να διατηρεί έναν συνετό ισολογισμό, με καθαρά ταμειακά διαθέσιμα για φέτος 633 εκατ. ευρώ και δείκτη μόχλευσης σε αρνητικά επίπεδα -1,7 φορές ο οποίος μειώνεται περαιτέρω στις -2,0 φορές το 2024.

    Διαβάστε επίσης

    Βακάκης: Τρεις φορές έστειλε τους μετόχους της Jumbo στο ταμείο – Η αναθεώρηση των εκτιμήσεων και το ράλι στη μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ