• Business

  Wolt: Αυξημένη η μέση αμοιβή κατά 5,2% σε σχέση με πέρυσι, απαντά η εταιρεία στους διανομείς

  • NewsRoom
  Διανομέας Wolt


  Απάντηση στην κινητοποίηση των διανομέων της Wolt – οι οποίοι νωρίτερα σήμερα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τα κεντρικά γραφεία στην οδό Μιχαλοκοπούλου – έδωσε η εταιρεία.

  Οι διανομείς διαμαρτύρονται τις τελευταίες ημέρες κατηγορώντας τη Wolt για μείωση των αποδοχών τους ανά παραγγελία, ζητώντας την επαναφορά στα επίπεδα του Μαρτίου του 2022. Παράλληλα, ζητούν να υπάρξουν συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη Wolt και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη, ενώ θέτουν και αιτήματα γύρω από την ασφάλειά τους.

  Απαντώντας η Wolt επισημαίνει πως το νέο μοντέλο που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2023, η μέση αμοιβή ανά ώρα εμφανίζεται αυξημένη κατά 5,2% σε σχέση με πέρυσι, στα 8,40 ευρώ.

  Υποστηρίζει επίσης πως η πλατφόρμα της, η οποία έχει αναβαθμιστεί σε όλες τις αγορές ανά τον κόσμο, δίνει περισσότερες επιλογές στους διανομείς σχετικά με το να αποδεχθούν ή να απορρίψουν μια παραγγελία, αφού μπορούν πλέον να βλέπουν την αμοιβή που θα λάβουν εκ των προτέρων.

  Αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας των διανομέων, η εταιρεία αναφέρει πως αποτελεί βασική προτεραιότητά της.

  Αναλυτικά η απάντηση της Wolt

  Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων μερίδας συνεργατών διανομέων για να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε ορισμένα σημεία της συνεργασίας μας, από την πλευρά μας στη Wolt, θεωρούμε πως είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε τα παρακάτω.

  Αναφορικά με το θέμα των αμοιβών, διευκρινίζουμε ότι με το νέο μοντέλο που παρουσιάστηκε στους συνεργάτες διανομείς τον Φεβρουάριο του 2023, η μέση αμοιβή ανά ώρα, εμφανίζεται αυξημένη κατά 5,2% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο, φτάνοντας τον Μάρτιο του 2023 τα €8.40.

  Η Wolt, στις αρχές του 2023, προχώρησε σε αναβάθμιση της πλατφόρμας της για όλες τις αγορές ανά τον κόσμο και πλέον η διαδικασία υπολογισμού της αμοιβής πραγματοποιείται μέσω του αναβαθμισμένου αλγορίθμου της, ο οποίος υπολογίζει κριτήρια όπως η ώρα, η απόσταση, η προσβασιμότητα στον έμπορο ή τον πελάτη και η διαθεσιμότητα των διανομέων, δίνοντας τη δυνατότητα για αύξηση του ωριαίου εισοδήματος. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι πλέον κάθε διανομέας – συνεργάτης έχει τη δυνατότητα να βλέπει την αμοιβή της διανομής εκ των προτέρων και έχει το δικαίωμα να την αποδεχθεί ή να την απορρίψει, χωρίς μάλιστα κανένα περιορισμό ως προς τον αριθμό των απορρίψεων. 

  Από την πρώτη ημέρα δραστηριοποίησης μας στην Ελλάδα, έχουμε υιοθετήσει το συνεργατικό μοντέλο το οποίο έχουμε παρουσιάσει με κάθε διαφάνεια στην αγορά και η μεγάλη επιτυχία του έχει κριθεί στην πράξη από τον μεγάλο αριθμό διανομέων που το προτιμούν. Συγκεκριμένα, από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της στην Ελληνική αγορά, μέχρι και σήμερα, η Wolt έχει δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 8.000 διανομείς να αποκτήσουν εισόδημα, ενώ παράλληλα εκκρεμούν περίπου 10.000 αιτήσεις από διανομείς που επιθυμούν να γίνουν συνεργάτες μας. Οι συνεργάτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεξάρτητοι επαγγελματίες, που έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ελεύθερα και κατά βούληση πότε θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και πόσες παραγγελίες θα εκτελέσουν. Σε ένα μικρό ποσοστό για τις παραγγελίες μας συνεργαζόμαστε με τρίτες εταιρείες διαχείρισης στόλων διανομής.

   Παράλληλα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως στις τακτικές έρευνες ικανοποίησης συνεργατών διανομέων που πραγματοποιεί η Wolt σε όλες τις αγορές της, το σκορ για την ελληνική αγορά είναι από τα υψηλότερα παγκοσμίως, αγγίζοντας το 4,7 με άριστα το 5. Σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες, ο σημαντικότερος παράγοντας για τον υψηλό βαθμό ικανοποίησης των διανομέων, πέραν της δίκαιης αμοιβής, είναι το ευέλικτο μοντέλο εργασίας της Wolt και η δυνατότητα που έχει ο διανομέας να πραγματοποιεί διανομές τις μέρες και τις ώρες που επιθυμεί.  

  Αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας των διανομέων, το οποίο αποτελεί βασική προτεραιότητα για όλους εμάς στη Woltη εταιρεία μας παρέχει, με δική της πρωτοβουλία, δωρεάν επιπλέον πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης σε περίπτωση ατυχήματος, προς όλους τους συνεργαζόμενους διανομείς, ήδη από τον Απρίλιο του 2021. Επιπρόσθετα παρέχεται εξοπλισμός ασφαλείας σε κάθε συνεργαζόμενο διανομέα μας, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

  Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενοι την πάγια δέσμευσή μας, να ακούμε τη γνώμη των συνεργατών μας, είμαστε στη διάθεση κάθε πλευράς για διευκρινίσεις, έχοντας πάντα ως κύριο μέλημα την καλύτερη δυνατή αμοιβαία συνεργασία.

  Διαβάστε επίσης

  Wolt: Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας από τους διανομείς  ΣΧΟΛΙΑ