• Business

    WIND: Μερική πρόωρη εξόφληση ομολογιών 70 εκατ. ευρώ λήξεως το 2021

    • NewsRoom
    Nasos Zarkalis WIND

    Νάσος Ζαρκαλής, Διευθύνων Σύμβουλος Wind


    Σε πρόωρη εξόφληση 70 εκατ. ευρώ των ομολογιών (Senior Notes) συνολικής αξίας 345 εκατ. ευρώ τοκομεριδίου 10% λήξεως το 2021 θα προχωρήσει η μητρική της WIND Ελλάς Crystal Almond Sarl.

    Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2018 (η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου 2018, καθώς η 1η Νοεμβρίου 2018 δεν είναι εργάσιμη ημέρα στο Λουξεμβούργο) στην τιμή του 107.5% του αρχικού κεφαλαίου, με σκοπό την περαιτέρω βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης του Ομίλου και τη μείωση του κόστους δανεισμού. Μετά την μερική εξόφληση, το ανεξόφλητο αρχικό ποσό των ομολογιών θα αντιστοιχεί σε 275 εκατ. ευρώ.

    Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα ενισχύσει τη συνολική θετική χρηματοοικονομική εικόνα της WIND καθώς η εταιρεία έχει ήδη καταγράψει 10 τρίμηνα ανάπτυξης με θετικό πρόσημο σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία. Μετά και την πετυχημένη είσοδο στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης με τη WIND VISION, η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις της σε δίκτυα νέας γενιάς (4G, 4G+, οπτικές ίνες), εστιάζοντας σε υπηρεσίες σύγκλισης με στόχο να καταγράψει την τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανόδου για την εταιρεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στη γραμμή εκκίνησης η διαδικασία δοκιμαστικής λειτουργίας του 5G από τις Cosmote, Vodafone και Wind

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Ζαρκαλής στο mononews: Τα σχέδια της Wind για την επίτευξη των στόχων. Τι γίνεται με τη Forthnet

    MH ΧΑΣΕΤΕ: WIND: Σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον με έμφαση στη συνεργασία για τους εργαζόμενους της



    ΣΧΟΛΙΑ