• Business

    Warren Buffett: Επέστρεψε στο Top 5 των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου

    • Bloomberg
    Ο Warren Buffett, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, τρώει παγωτό, λίγο πριν την ετήσια συνέλευση της εταιρείας στην Ομάχα της Νεμπράσκα των Η.Π.Α., το Σάββατο 4 Μαΐου 2019

    Ο Warren Buffett, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway


    Ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett επέστρεψε στην πρώτη πεντάδα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, εν μέσω  της απότομης πτώσης των μετοχών τεχνολογίας που συρρίκνωσε τις περιουσίες των κορυφαίων στελεχών της Silicon Valley.

    Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 7,2% φέτος στα 116,7 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μετοχές της Berkshire Hathaway σημείωσαν ράλι, τοποθετώντας τον στην πέμπτη θέση του Bloomberg Billionaires Index.

    Την ίδια περίοδο, οι δισεκατομμυριούχοι του κλάδου τεχνολογίας, όπως ο Elon Musk της Tesla και ο Jeff Bezos της Amazon.com, είδαν την καθαρή τους περιουσία να μειώνεται κατά 15% ή περισσότερο.

    Είναι η πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο που ο Buffett, 91 ετών, κατατάσσεται τόσο ψηλά στη λίστα με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε υποχωρήσει στην 11η θέση.

    Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις μετοχές της τεχνολογίας τις τελευταίες εβδομάδες, με τον Nasdaq Composite Index να υποχωρεί κατά 3,6% τη Δευτέρα, στο χαμηλότερο επίπεδό σχεδόν ενός έτους.

    Οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων 17 και πλέον μηνών, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει φόβους για παρατεταμένες ελλείψεις πετρελαίου και επιτάχυνση του πληθωρισμού.

    Την Παρασκευή, η Berkshire Hathaway αποκάλυψε την αγορά σχεδόν 30 εκατομμυρίων επιπλέον μετοχών της Occidental Petroleum Corp., εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα το Χιούστον.

    Η συμφωνία, αξίας περίπου 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση τις τιμές της Δευτέρας, μείωσε το ποσό ρεκόρ μετρητών που διατηρούσε η επενδυτική εταιρεία, ύψους σχεδόν 146,7 δισ. δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Warren Buffett: Επένδυσε 1 δισ. δολάρια στην Activision λίγο πριν την εξαγορά της από τη Microsoft

    Warren Buffett: Η χαμένη ευκαιρία του μεγαλοεπενδυτή



    ΣΧΟΛΙΑ