• Business

    Warren Buffett: Επένδυσε 1 δισ. δολάρια στην Activision λίγο πριν την εξαγορά της από τη Microsoft

    • Newsroom
    Ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffet

    Warren Buffett


    Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett αγόρασε μετοχές της Activision Blizzard αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, λίγο πριν η Microsoft εξαγοράσει την κατασκευάστρια βιντεοπαιχνιδιών έναντι 68,7 δισ. δολαρίων.

    Σύμφωνα με τα αρχεία του χρηματιστηρίου, η Berkshire του 90χρονου επενδυτή κατείχε 14,66 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας αξίας 975 εκατ. δολαρίων στο τέλος του 2021.

    Η Microsoft ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει την Activision Blizzard στα μέσα Ιανουαρίου έναντι 95 δολαρίων ανά μετοχή, με αποτέλεσμα αυτή να καταγράψει κέρδη άνω του 25% ξεπερνώντας τα 82 δολάρια. Από τότε έχει υποχωρήσει ελαφρώς.

    Πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγορά στην 46χρονη ιστορία της Microsoft και ένα μεγάλο στοίχημα για τη μελλοντική της πορεία.

    Ο Buffett είναι έτοιμος να αποκομίσει σημαντικά κέρδη μόλις πραγματοποιηθεί η συναλλαγή. Η μετοχή διαπραγματεύονταν στα 56,40 δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, δεχόμενη πιέσεις για σεξιστικές συμπεριφορές και διακρίσεις σε βάρος γυναικών.

    Παράλληλα, η Activision ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι θα καθυστερούσε τις κυκλοφορίες των παιχνιδιών Diablo IV και Overwatch 2. Επίσης, δέχτηκε απογοητευτικές κριτικές για το νέο της παιχνίδι Call of Duty: Vanguard, που κυκλοφόρησε τον ίδιο μήνα.

    Ο Bill Gates, συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, παραιτήθηκε από τα διοικητικά συμβούλια της Berkshire και της Microsoft το 2020.

    Ο δισεκατομμυριούχος είναι μακροχρόνιος φίλος του Buffett, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Berkshire Hathaway. Κατατάσσονται στην τέταρτη και έκτη θέση, αντίστοιχα, στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes.

    Διαβάστε ακόμη:

    Warren Buffett: Η χαμένη ευκαιρία του μεγαλοεπενδυτή



    ΣΧΟΛΙΑ