• Business

    Warren Buffett: Αυτή είναι η μετοχή που απέφερε στον μεγαλοεπενδυτή κέρδη 1,5 δισ. δολάρια σε λιγότερο από 4 μήνες

    • Newsroom

    Warren Buffett


    H εταιρεία Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett πέτυχε κέρδη περίπου 65% από τη μετοχή της General Motors κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, με την αξία της επένδυσης της να αυξάνεται κατά περίπου 1,5 δισ. δολάρια.

    Όπως αναφέρει το business insider, η επενδυτική απέκτησε μερίδιο στην αυτοκινητοβιομηχανία το 2012, εξαγοράζοντας 10 εκατομμύρια μετοχές αξίας περίπου 260 εκατομμυρίων δολαρίων εκείνη την εποχή. Με σταθερούς ρυθμούς αύξησε τη θέση της συγκεντρώνοντας 80 εκατομμύρια μετοχές αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου πέρυσι.

    Από τότε η τιμή της μετοχής της General Motors αυξήθηκε κατά περίπου τα δύο τρίτα και διαμορφώθηκε στο υψηλό όλων των εποχών, ανεβάζοντας την αξία του μεριδίου της Berkshire κατά περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σε 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια, υπό την προϋπόθεση ότι ο Buffett και η ομάδα του δεν έχουν πραγματοποιήσει άλλες συναλλαγές στο συγκεκριμένο τίτλο.

    Το περιεχόμενο του χαρτοφυλακίου της Berkshire Hathaway  στις 30 Δεκεμβρίου 2020, θα γίνει γνωστό στα μέσα Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.

    Οι προσπάθειες μετασχηματισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας πυροδότησαν το ανοδικό ράλι της μετοχή της. Κατά τις τελευταίες δύο ημέρες έχει καταγράφει κέρδη 8%, μετά την λεπτομερή ανακοίνωση των σχεδίων της CEO της εταιρείας Mary Barra για την κυκλοφορία 30 νέων ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2025, κατά την διάρκεια του Consumer Electronics Show 2021, που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα.

    Παράλληλα, οι επικεφαλής της GM σημείωσαν την πρόοδό τους στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών όπως η αυτόνομη οδήγηση, αλλά και τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, κατά τη διάρκεια της virtual εκδήλωσης.

    H ανταγωνιστική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla έχει εστιάσει στα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης, με αποτέλεσμα τη μετοχή της να εκτοξευτεί κατά 700% πέρυσι, αυξάνοντας αντίστοιχα την αποτίμηση της στο επίπεδο των 800 δισ. δολαρίων.

    Η προοπτική της GM να αποσπάσει μέρος του μεριδίου αγοράς της Tesla πιθανόν ώθησε τους επενδυτές να επανεκτιμήσουν την εταιρεία, εξέλιξη που έφερε σημαντικό όφελος στον Buffett.

    Ποιος είναι ο βασιλιάς του εμφιαλωμένου νερού που διαθέτει πλέον μεγαλύτερη περιουσία από τον Warren Buffett

    Οι δύο μετοχές στο χαρτοφυλάκιο του Warren Buffett που θα σας κάνουν πιο πλούσιους το 2021

    Warren Buffett: Επενδύσεις άνω των 35 δισ. δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο από την Berkshire Hathaway

     Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ