• Ναυτιλία

    Βρέθηκε το πλοίο ελληνικών συμφερόντων που είχε χαθεί στον Κόλπο της Γουινέας

    Πειρατεία: Λιγότερες επιθέσεις υψηλά ποσοστά επιτυχίας-Πιο προσεκτικοί έγιναν οι κουρσάροι του Κόλπου της Γουινέας


    Θετικά είναι τα νέα για το πλοίο ελληνικών συμφερόντων Pantelena, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί πριν από λίγες ημέρες. Οι αρχικοί φόβοι ότι είχε πέσει θύμα πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας, στη Δυτική Αφρική, ευτυχώς διαψεύστηκαν.

    Το τηλεοπτικό κανάλι Africanews TV έκανε γνωστό ότι το Centre Regional de la Securite Maritime de l’Afrique Centrale (CRESMAC) εντόπισε το χωρητικότητας 10,700-dwt Pantelena (κατασκευής 2006), στη Δημοκρατία του Κονγκό.

    Ο Goliele Ruddy, αναπληρωτής επικεφαλής των επιχειρήσεων της CRESMAC, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ότι το τάνκερ είχε εντοπιστεί στα ανοικτά των ακτών της Δημοκρατίας του Κονγκό και ότι είχε χάσει σήμα λόγω ανεπαρκούς τεχνικού εξοπλισμού.

    Το πλοίο εξέπεμψε για τελευταία φορά στις 14 Αυγούστου, 30 χιλιόμετρα από το Libreville της Γκαμπόν, όπου επρόκειτο να εκφορτώσει 10.000 τόνους πετρελαίου που συλλέχθηκαν από τη Λομέ στο Τόγκο.

    Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Παναμά, ανήκει στον στόλο της ελληνικής εταιρείας Lotus Shipping, με βάση τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της εταιρίας. Το πλήρωμα του αποτελείται από 17 Γεωργιανούς και δύο Ρώσους ναυτικούς, σύμφωνα με το γεωργιανό Υπουργείο Εξωτερικών.

    Το υπουργείο δήλωσε ακόμη ότι η ναυτιλιακή είχε ξεκινήσει έρευνα μαζί με τις κυβερνήσεις της Γεωργίας και της Γκαμπόν.

    Σημειώνεται ότι ο Κόλπος της Γουινέας και η ευρύτερη περιοχή αποτελούν τα πιο “καυτά” σημεία δράσης των πειρατών. Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί εκεί πολλά περιστατικά, τα οποία περιλαμβάνονται και απαγωγές πληρωμάτων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Α. Φράγκου: Οι νέες κινήσεις ανανέωσης του στόλου της Navios Maritime. Οι τελευταίες αγοραπωλησίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός: Η νέα παραγγελία της Enesel στα ναυπηγεία Daehan

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Οικονόμου: Νέος «πονοκέφαλος» για την Ocean Rig

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ