• Ναυτιλία

    Γκαμπόν: Νέα τροπή στην υπόθεση του πλοίου ελληνικών συμφερόντων. Ο πλοίαρχος κάνει λόγο για πειρατεία!

    Πειρατεία: Λιγότερες επιθέσεις υψηλά ποσοστά επιτυχίας-Πιο προσεκτικοί έγιναν οι κουρσάροι του Κόλπου της Γουινέας


    O πλοίαρχος του πλοίου ελληνικών συμφερόντων Pantelena που χάθηκε από τα ραντάρ στη Δυτική Αφρική στα μέσα του μήνα και εντοπίστηκε λίγες ημέρες αργότερα, υποστηρίζει ότι τελικά το τάνκερ έπεσε θύμα πειρατείας!

    Το χωρητικότητας 10,700-dwt Pantelena (κατασκευής 2006), της ελληνικής ναυτιλιακής Lotus Shipping, εξαφανίστηκε στις 14 Αυγούστου στην Γκαμπόν και εντοπίστηκε εκ νέου την περασμένη Πέμπτη έξω από το Κονγκό, με τις αρχές να αποδίδουν την περιπέτεια αυτή στην έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού του πλοίου.

    Ωστόσο, το ενημερωτικό πρακτορείο Tass επισημαίνει τώρα ότι ο πλοίαρχος του τάνκερ Lasha Gadelia, είπε σε τηλεοπτικό σταθμό της Γεωργίας ότι το πλήρωμα του πλοίου, δύο Ρώσοι και 17 Γεωργιανοί ήταν αιχμάλωτοι των πειρατών αλλά τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.

    “Κατά τις πρώτες ώρες της 14ης Αυγούστου, το δεξαμενόπλοιο έπεσε θύμα πειρατών, οι οποίοι κράτησαν αιχμάλωτο το πλήρωμα για εννέα μέρες”, υποστήριξε ο πλοίαρχος.

    “Τη στιγμή που ο βοηθός μου ήταν στο τιμόνι του πλοίου, οι πειρατές τον απείλησαν με πυροβόλα όλπα και το κατέλαβαν. Στη συνέχεια κλείδωσαν το πλήρωμα σε μία από τις καμπίνες, όπου και παρέμεινε για εννέα ημέρες. Οι πειρατές δεν άσκησαν βία στα μέλη του πληρώματος και του έδωσαν φαγητό και νερό κατά τη διάρκεια της κράτησης τους”, τόνισε ο Lasha Gadelia.

    Επίσης, ανέφερε ότι το πλήρωμα απελευθερώθηκε στις 23 Αυγούστου, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινήσεις με ποιο τρόπο και κάτω από ποιες συνθήκες έληξε η πειρατεία.

    Η Ρωσική Πρεσβεία στη Καμπόν, επισήμανε στο Tass ότι η κατάσταση των δύο Ρώσων του πληρώματος ήταν καλή και έχουν ήδη επικοινωνήσει με τους συγγενείς τους.

    Η ρωσική αποστολή πρόσθεσε ακόμη ότι οι λόγοι της εξαφάνισης του πλοίου από τα ραντάρ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί.

    tanker ναυτιλία δεξαμενόπλοια ναυλαγορά

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   X. Τράιος: Αναιμικά κέρδη εν μέσω αναπτυξιακών κινήσεων για την Petrogress

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός: Η νέα παραγγελία της Enesel στα ναυπηγεία Daehan

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Οικονόμου: Νέος «πονοκέφαλος» για την Ocean Rig



    ΣΧΟΛΙΑ