• Business

    Volvo: Άλμα στις πωλήσεις κατά 25% τον Σεπτέμβριο – Αυξήθηκε η ζήτηση στην Κίνα

    • NewsRoom

    Martin Lundstedt, CEO Volvo Group


    Αυξήθηκαν κατά 25% τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις της Volvo Cars, σε 61.666 αυτοκίνητα, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε Κίνα, αλλά και σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

    Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο, οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου με έδρα τη Σουηδία, αυξήθηκαν κατά 18% λόγω της αυξημένης ζήτησης σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ οι πωλήσεις, ενώ είχαν μειωθεί στην Κίνα.

    Ειδικότερα, η Volvo, οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην κινεζική Geely Holding, ανέφερε σήμερα ότι οι πωλήσεις του Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 65% στις ΗΠΑ, 32% στην Ευρώπη και 4% στην Κίνα.

    Οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 52% και αντιπροσωπεύουν το 15% του συνόλου των αυτοκινήτων της που πωλήθηκαν στον μήνα.

    Παράλληλα, όλα τα μοντέλα επαναφόρτισης – συμπεριλαμβανομένων και των υβριδικών αυτοκινήτων – αυξήθηκαν κατά 37%, ενώ αντιπροσωπεύουν το 34% των συνολικών πωλήσεων.

    Ταυτόχρονα, οι μετοχές της Volvo Cars, η οποία στοχεύει σε διψήφια αύξηση των λιανικών πωλήσεων για ολόκληρο το έτος, αυξήθηκαν κατά 2%.

    Ξεκίνησε και επίσημα η έρευνα της ΕΕ για τα επιδοτούμενα από Κίνα

    Την ίδια στιγμή, εν εξελίξει βρίσκεται έρευνα της ΕΕ για τον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας, καθώς έχει «ήδη στην κατοχή της επαρκή στοιχεία» ότι το Πεκίνο παράσχει επιδοτήσεις, οι οποίες υπάρχει κίνδυνος να βλάψουν τη βιομηχανία της ΕΕ.

    Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε ότι με βάση τις πληροφορίες, οι επιδοτήσεις «αποτελούν άμεσο κίνδυνο προς τον ήδη ευάλωτο κλάδο της ΕΕ».

    Ανάλογα με τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν και με την υποστήριξη της πλειοψηφίας που συγκεντρώθηκε μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ, η Ένωση θα μπορούσε να επιβάλει εισαγωγικούς δασμούς σε οχήματα που προέρχονται από την Κίνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ηλεκτρικά οχήματα: Ξεκίνησε και επίσημα η έρευνα της ΕΕ για τα επιδοτούμενα από Κίνα

    Public Outlet: Το μεγαλύτερο outlet τεχνολογίας και οικιακών συσκευών στην Ελλάδα άνοιξε στον Ρέντη

    Μάνος Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Χρειαζόμαστε αποθήκευση για να εκμεταλλευτούμε την επιτυχία που έχουμε ως χώρα στις ΑΠΕ

    ──────────────────                           

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ