• Business

    Vodafone: Στηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου

    • NewsRoom
    Χάρης Μπρουμίδης CEO Vodafone

    Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και CEO της Vodafone Ελλάδος


    To Vodafone Business στηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου Τομέα μέσα από την ανάληψη σημαντικών έργων τεχνολογίας

    Το Vodafone Business, αξιοποιώντας τις καλύτερες τεχνολογίες, την τεχνογνωσία και το παγκόσμιο αποτύπωμα του Ομίλου Vodafone, στηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου Τομέα, συμβάλλοντας στην ψηφιακή μετάβαση του ελληνικού κράτους, μέσα από σύνθετα έργα που συνδυάζουν τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT).

    Πρόσφατα, σε συνέχεια διεθνούς διαγωνισμού, η Vodafone ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου «Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων» της Ειδικής Υπηρεσίας Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προϋπολογισμού ύψους 6,9 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ. Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη, παραμετροποίηση, εγκατάσταση και θέση σε παραγωγική λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027. Η Vodafone ανέλαβε το έργο σε κοινοπρακτικό σχήμα μαζί με τις εταιρείες Allweb Solutions SA και Cosmos Business Systems.

    Επιπλέον, η Vodafone είναι οριστικός ανάδοχος και σύντομα αναμένεται να υπογράψει τη σύμβαση του ψηφιακού έργου «Μετασχηματισμός διαδικασιών Προξενικών Υπηρεσιών», ύψους 4,8 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, το οποίο προκήρυξε η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ για λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών και έχει ως στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών των προξενικών αρχών της Ελλάδας.

    Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει τον μετασχηματισμό και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών των παρεχόμενων Προξενικών Υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας με εναλλακτικούς τρόπους διεκπεραίωσης αιτημάτων, πέραν της φυσικής παρουσίας των πολιτών, μέσω της λειτουργίας υπηρεσίας εικονικής υποβοήθησης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (virtual assistant) για πρόσβαση στην πληροφορία, ψηφιακή υποβολή εγγράφων και διασύνδεση με ψηφιακές πλατφόρμες της Γενικής Κυβέρνησης.

    Επίσης, στο έργο περιλαμβάνεται η διασύνδεση των ανασχεδιασμένων διαδικασιών μέσω διαλειτουργικότητας με υφιστάμενες και σχεδιαζόμενες πλατφόρμες του ΥΠΕΞ. Η Vodafone κατήλθε στον διαγωνισμό σε συνεργασία με την εταιρεία Quality & Reliability.

    Διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων του δημοσίου

    Παράλληλα, το Vodafone Business ανακοινώνει ότι είναι επιλαχών ανάδοχος στον διεθνή διαγωνισμό της εταιρείας «Κοινωνία της Πληροφορίας» για το έργο «Ανάπτυξη Υπηρεσιών Διαδικτύου για την επίτευξη της Διαλειτουργικότητας μεταξύ των Πληροφοριακών Συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης», μέγιστου προϋπολογισμού 27,9 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ (μη συμπεριλαμβανομένης της προαίρεσης), το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσα από συμφωνία – πλαίσιο.

    Το έργο περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης διαδικτύου μεταξύ πληροφοριακών συστημάτων των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης (G2G Web Services) με στόχο τη διαλειτουργικότητα που θα επιταχύνει τη συναλλαγή μεταξύ φορέων του κράτους (G2G για αυταπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών), την παροχή υπηρεσιών από το δημόσιο στους πολίτες (G2C, ενίσχυση gov.gr) αλλά και παροχή υπηρεσιών κοινού ενδιαφέροντος από φορείς της δημόσιας διοίκησης. Η Vodafone κατήλθε στον διαγωνισμό σε κοινοπρακτικό σχήμα με τις εταιρίες Cosmos Business Systems και Quality & Reliability. Το ακριβές ύψος των εκτελεστικών συμβάσεων και ο χρόνος εκτέλεσής τους αναμένεται να καθοριστεί σε επόμενη φάση.

    Κτηματολόγιο και ΣΥΖΕΥΞΙΣ

    Επιπλέον, το Vodafone Business συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό της εταιρείας Ελληνικό Κτηματολόγιο στο πλαίσιο του μεγάλου έργου της ψηφιοποίησης των αρχείων των 390 υποθηκοφυλακείων της χώρας, έχοντας καταθέσει προσφορά για τα δύο από τα πέντε συνολικά Τμήματα του διαγωνισμού, σε συνεργασία με τις εταιρείες Geoanalysis, Cosmos Business Systems και Quality & Reliability.

    Παράλληλα, το Vodafone Business είναι ανάδοχος τεσσάρων εκτελεστικών συμβάσεων του μεγάλου έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, ύψους 51 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Υποέργου 1 (Υπηρεσίες διασύνδεσης και τηλεφωνίας) και έχει προχωρήσει σε σημαντικές σχετικές επενδύσεις για την κατασκευή δικτύων οπτικών ινών και την επέκταση του Vodafone Giga Network σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει μόλις το δημόσιο εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις της υλοποίησής του.

    Συμμετοχή στο WiFi4GR

    Στο μεταξύ, η Vodafone συμμετέχει στον διαγωνισμό του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο», ύψους 18,4 εκατ. ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της συμφωνίας – πλαίσιο και έχει ως αντικείμενο την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία 5.600 access points – WiFi (Hotspots) σε περίπου 2.500 περιοχές σε όλη τη χώρα, καθώς και την υποστήριξη λειτουργίας για τρία χρόνια. Στον διαγωνισμό, η Vodafone κατήλθε σε συνεργασία με την εταιρεία Cosmos Business Systems.

    Διαβάστε επίσης

    CosmoteTV: Ανανεώνει τη συμφωνία με τα BBC Studios και οδηγεί την κούρσα στη συνδρομητική – Τα μερίδια



    ΣΧΟΛΙΑ