• Business

    Βλάσσης Γεωργάτος (Γρηγόρης): «Χρειάζονται πρόσθετα μέτρα στήριξης της εστίασης – Πάνω από 50% η πτώση της κατανάλωσης»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Βλάσης Γεωργάτος Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος «Γρηγόρης»


    Ιδιαίτερα προβληματισμένος για την πορεία της εστίασης, μετά και την επιβολή του δεύτερου lockdown εμφανίζεται ο επικεφαλής της Γρηγόρης, Βλάσσης Γεωργάτος, τονίζοντας πως ο κλάδος υφίσταται πρωτοφανή πίεση από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

    Όπως λέει στο mononews.gr, η κατανάλωση μετά το κλείσιμο των καταστημάτων έχει καταρρεύσει και οι απώλειες υπερβαίνουν το 50% για όσα εστιατόρια παραμένουν ακόμη ανοιχτά και εξυπηρετούν παραγγελίες delivery και take away.

    Θεωρεί μάλιστα πως τα προβλήματα θα κορυφωθούν τους επόμενους μήνες και πολλές επιχειρήσεις θα φθάσουν σε αδιέξοδο, εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης που θα δώσουν «ανάσα» και προοπτική.

    Ειδική αναφορά κάνει στα επαγγελματικά μισθώματα και την υποχρεωτική μείωση κατά 40% για την περίοδο του lockdown, λέγοντας πως υπάρχει μια άδικη μεταχείριση των ιδιοκτητών των εμπορικών ακινήτων και των επιχειρηματιών της εστίασης.

    «Δεν μπορεί», όπως λέει, «να ζητάς από μια επιχείρηση που είναι κλειστή με κυβερνητική εντολή να καταβάλλει το 60% του ενοικίου, τη στιγμή μάλιστα που από τον περασμένο Μάρτιο υπολειτουργεί. Και αναρωτιέται πως θα βρεθούν τα χρήματα για να καταβληθεί το ενοίκιο, και ειδικά από τις μικρότερες εταιρείες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα. Από τη μια πλευρά, λέει, η Πολιτεία μερίμνησε για την κάλυψη μέρους της απώλειας (50%) των ιδιοκτήτων ακινήτων.

    Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Γεωργάτος υποστηρίζει πως η υποχρεωτική μείωση κατά 40% υπό τις παρούσες συνθήκες μάλλον λειτουργεί υπέρ των ιδιοκτητών, οι οποίοι εξακολουθούν να αρνούνται την αναπροσαρμογή των μισθωμάτων παρά το πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα αλλά και την μετατόπιση ενός σημαντικού μέρος του τζίρου στα ηλεκτρονικά καταστήματα. Το μέτρο της οικειοθελούς μείωσης, υπογραμμίζει, δεν απέδωσε καρπούς καθώς ουδείς ιδιοκτήτης δέχθηκε να καθίσει στο τραπέζι και να συζητήσει μια τέτοια προοπτική.

    Ο μετοχικός και διοικητικός ηγέτης της Γρηγόρης αναγνωρίζει ωστόσο πως το συνολικό πακέτο στήριξης που θέσπισε η κυβέρνηση για όσους επλήγησαν από την πανδημία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και βοηθά σημαντικά την προσπάθεια των επιχειρήσεων να επιβιώσουν, προσθέτοντας πως σε σχέση με άλλες χώρες του εξωτερικού, στην Ελλάδα υπάρχει ένα Κράτος που μεριμνά για τους εργαζόμενους και τον επιχειρηματικό κόσμο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ