ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μείωση 8,3% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Αύγουστο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2022, έναντι αύξησης 39,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2022 με το 2021.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση αυτή στο κόστος παραγωγής των εγχώριων βιομηχανιών οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:
α. Στη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 8,3% (με τον δείκτη της βιομηχανίας τροφίμων να αυξάνεται 6,9%), και
β. Στη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 8,3% (με τον δείκτη της βιομηχανίας τροφίμων να αυξάνεται 17,3%).
Ωστόσο, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 3% τον Αύγουστο 2023 σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουλίου 2023, έναντι αύξησης 2,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2022.
Δείτε αναλυτικά εδώ
Διαβάστε επίσης:
Jumbo: Γιατί ο Απόστολος Βακάκης βλέπει κρίση στα τρόφιμα
UniCredit Bank: Αυξάνει τις εκτιμήσεις για το φετινό ΑΕΠ στην Ελλάδα – Τα νέα δεδομένα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Jefferies & AXIA διατηρούν «Buy» για την Εθνική Τράπεζα
- Buy, hold or Sell: Άμεση ανάλυση για OPTIMA, ΑΡΑΙΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΤΕ
- Πάπας Λέων: Πώς βλέπει ο διεθνής Τύπος τον «Λατίνο Γιάνκη» – Τι δείχνει… στάση σε συντηρητική και κοσμική θητεία – Η σχέση με τους Ρεμπουπλικανούς
- Αθηναϊκή Ριβιέρα: Οι κορυφαίοι ξένοι αγοραστές ανά περιοχή – Η ανθρωπογεωγραφία της ελιτ αγοράς ακινήτων
