• Business

    Βιοχάλκο: «Πώς σημειώσαμε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων»


    Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων πραγματοποίησε ο όμιλος Βιοχάλκο το 2018 λόγω της καλής τοποθέτησής του στις διεθνείς αγορές, με πωλήσεις στα 4,4 δισ. ευρώ, και ανάλογα ανοδικά εκτιμάται ότι θα κινηθεί και το 2019, μια χρονιά που έχει ξεκινήσει με θετικούς οιωνούς.

    Οι επενδύσεις του ομίλου ανήλθαν σε 196 εκατ. ευρώ το 2018 και στα 200 εκατ. θα ανέλθουν και φέτος. Μεγάλο μέρος των επενδύσεων αποτελεί  το επενδυτικό πρόγραμμα στην ΕΛΒΑΛ. Οι επενδύσεις στην ΕΛΒΑΛ ξεκίνησαν το 2018 και ολοκληρώνονται το πρώτο τετράμηνο του 2020, είναι ύψους 150 εκατ. ευρώ και αποσκοπούν  στην αύξηση της παραγωγικότητας και της γκάμας των προϊόντων της.

    Όπως αναφέρει στο mononews.gr στέλεχος του ομίλου, «η αύξηση του 2018 είναι οργανική προέρχεται από απασχόληση εργοστασίων και τις ποσότητες προϊόντων  από όλους τους τομείς δραστηριότητας. Ακόμη υπάρχει κρυμμένη αξία που δεν φαίνεται, από τις επενδύσεις που κάνουμε και από τα νέα έργα στα καλώδια και μας κάνει να αισιοδοξούμε και για τα επόμενα χρόνια».

     Οι δασμοί και η «ελληνοτουρική μάχη» στα Βαλκάνια

    Η επιτυχημένη πορεία του ομίλου το 2018 δεν ήταν χωρίς αγωνίες και χωρίς κόπο. Αλλά η ισχυρή του παρουσία στις αγορές του εξωτερικού και η ποιότητα των προϊόντων του εξασφάλισε την προτίμηση των πελατών του.

    Οι δασμοί στις ΗΠΑ δεν επηρέασαν τις εταιρείες του ομίλου, ούτε καν τη Σωληνουργεία Κορίνθου που είχε πελάτες στις ΗΠΑ.

    «Και αυτό έγινε γιατί είναι τέτοια η προστιθέμενη αξία των προϊόντων της Σωληνουργείας Κορίνθου, που κανένας δεν θέλησε να επιλέξει άλλον φθηνότερο προμηθευτή», εξηγεί.

    Και προσθέτει: «Τους τελευταίους μήνες του 2018, επηρέασαν τη δραστηριότητά μας στα Βαλκάνια, οι δασμοί των ΗΠΑ στην Τουρκία, αφού μεγάλες ποσότητες τουρκικών προϊόντων χάλυβα επιχείρησαν να διοχετευτούν στα Βαλκάνια διεκδικώντας τα μερίδιά μας. Τελικά όμως ούτε εκεί απειληθήκαμε, το αντιμετωπίσαμε με επιτυχία με την καλή ποιότητα των προϊόντων μας και τις υπηρεσίες στους πελάτες μας. Για μας τα Βαλκάνια δεν είναι ευκαιριακή αγορά, έχουμε τοποθετηθεί δυνατά. Έχουμε προϊόντα διαθέσιμα στους πελάτες μας ανά πάσα στιγμή και αυτό μας δίνει μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των Τούρκων ή όποιου μπορεί ευκαιριακά να γεμίσει την αγορά με μεγάλες ποσότητες. Οι εταιρείες του ομίλου είναι τοποθετημένες στις αγορές κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αισιοδοξούν και για το 2019».

    Με χαρτοφυλάκιο 250 εκατ. η Noval ΑΕΕΑΠ

    Την επίσημη «ταμπέλα» της ΑΕΕΑΠ θα λάβει τελικά φέτος η δραστηριότητα του ομίλου Βιοχάλκο στα ακίνητα και το 2019 θα είναι και η χρονιά που θα ιδρυθεί η εταιρεία ακινήτων του ομίλου η Noval ΑΕΕΑΠ η οποία, αν και έχει ήδη λάβει άδεια, δεν έχει ακόμη συσταθεί.

    «Η καθυστέρηση στην σύσταση της νέας ΑΕΕΑΠ προέκυψε γιατί έπρεπε ταυτόχρονα να πάρουμε άδεια και να συστήσουμε την εταιρεία. Η Noval ως ΑΕΕΑΠ θα ιδρυθεί μέσα στο 2019 μόλις διευκρινιστεί ότι η εισφορά του κεφαλαίου για την ίδρυσή της δεν δημιουργεί άλλες φορολογικές υποχρεώσεις. Η διαδικασία των διευκρινίσεων αυτών ολοκληρώνεται σύντομα και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε».

    Η εταιρεία θα έχει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 250 εκατ.  ευρώ το οποίο θα αποτελείται από εμπορικά κέντρα (το εμπορικό κέντρο River West|IKEA και το Εμπορικό Πάρκο Mare West), καθώς και το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens και το κτίριο επιπλωμένων δωματίων-διαμερισμάτων K29 στον τομέα των τουριστικών ακινήτων αλλά και το ιστορικό κτήριο στην Πειραιώς 252, το οποίο είναι στα επενδυτικά πλάνα για ανάπτυξη και πολλά άλλα ακίνητα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αύξηση εσόδων και επισκεψιμότητας για τα εμπορικά κέντρα της Βιοχάλκο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Β. Φουρλής: Τι είπε για ΙΚΕΑ, Ιntersport, ακίνητα και προοπτικές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ceasars, Mohegan, Hard Rock και Genting φτιάχνουν φακέλους για το καζίνο στο Ελληνικό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Reggeborgh Invest: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τον Γιώργο Περιστέρη



    ΣΧΟΛΙΑ