• Business

    Village Cinemas: Πώς ο ΑΝΤ1 «κέρδισε» το fund του Νίκου Καραμούζη

    Κυριακού

    Θοδωρής Κυριακού


    Αν και οι ενδιαφερόμενοι για τις κινηματογραφικές αίθουσες Village Cinemas –που ανήκαν στην ΔΕΜΚΟ ΑΕ του αείμνηστου Δημήτρη Κοντομηνά– ήταν αρχικά τέσσερις, προσφορές κατέθεσαν δύο, το fund του Νίκου Καραμούζη και ο ΑΝΤ1, ο οποίος και «κέρδισε» τις 7 αίθουσες, που βρίσκονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βόλο.

    Οι δύο που δεν κατέθεσαν προσφορές ήταν το DECA Investments του Δημήτρη Δασκαλόπουλου και ένα fund αυστριακών συμφερόντων.

    Τις επόμενες μέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις από την Eurobank, η οποία ξεκίνησε τη διαδικασία εκποίησης των Village Cinemas, καθώς δεν πληρώθηκε δόση ομολογιακού δανείου -48 εκατ ευρώ ήταν το δάνειο και 203 χιλιάδες ευρω η δόση που δεν καταβλήθηκε.

    Σημαντικό μέρος των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΜΚΟ έχει περάσει στην Eurobank – και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με τις υποθέσεις αυτές ασχολείται προσωπικά ο CEO της τράπεζας Φωκίων Καραβίας. Όπως έγινε και με την βίλα του πρώην ισχυρού άμδρα των media στην Υδρα που άλλαξε χέρια τον περασμένο μήνα.

    Η διαδικασία για την εκποίηση των μετοχών της Village Roadshow, που ήταν από τις πλέον εμβληματικές επενδύσεις του Δ.Κοντομηνά, ξεκίνησε πέρυσι τον Ιούλιο.

    Η ιστορία έχει ως εξής:

    Το 2009 η Intertel Services Συστήματα Ηλεκτρονικών και Επικοινωνίας Α.Ε., συμφερόντων του Κοντομηνά, εξέδωσε κοινό ομολογιακό δάνειο 48 εκατ. ευρώ. Το δάνειο το κάλυψε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σύμφωνα με τους όρους του ομολογιακού δανείου οι ομολογιούχοι θα καλύπτονταν από τις εγγυήσεις της ΔΕΜΚΟ. Η βασική εξασφάλιση, το ενέχυρο αυτού του ομολογιακού δανείου ήταν οι μετοχές της Village Roadshow. Όπως είναι γνωστό το ΤΤ το 2013 απορροφήθηκε από την Eurobank, η οποία απέκτησε και τις μετοχές της Village Roadshow.

    Να σημειωθεί ακόμα πως άλλη μία εμβληματική επένδυση του Δ. Κοντομηνά άλλαξε χέρια μέσω πλειστηριασμού τον περασμένο Μάρτιο, λίγες μέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Ήταν η εταιρεία Mediterra Οινοποιητική, που βγήκε στο σφυρί από την Intrum και άλλαξε χέρια με μόλις 1 ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης, στα 1.570.001 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Περιορισμούς στην κατανάλωση φυσικού αερίου προτείνει η Κομισιόν

    Χατζηδάκης: Κάνουμε νέο ξεκίνημα στην επαγγελματική κατάρτιση



    ΣΧΟΛΙΑ