• Business

    Vietnam Air: Mega Deal $7,8 δισ. για αγορά Boeing 737 max ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν


    Η συμφωνία των Βιετναμέζικων αερογραμμών για την αγορά 50 αεροσκαφών 737 Max από την αμερικανική αεροπλάνα Boeing ανέρχεται σε 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με επίσημη σημερινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η οποία επιβεβαιώνει χθεσινό δημοσίευμα του Reuters.

    Σημειώνεται ότι το Βιετνάμ, αποτέλεσε την πέμπτη ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική αγορά στον κόσμο το 2022, από τη στιγμή που έγινε άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών που δημιούργησε ο covid-19, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA), η οποία προβλέπει ότι η χώρα θα εξυπηρετεί 150 εκατομμύρια επιβάτες αεροπορικών μεταφορών έως το 2035.

    Η Boeing έχει επίσης συμφωνία με την ανταγωνιστική της Vietnam Airlines, VietJet, για την πώληση 200 από τα αεροσκάφη της 737 MAX.

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε επίσκεψη στο Ανόι, με κορυφαία στελέχη εταιρειών να χρησιμοποιούν αυτήν την ευκαιρία για να “σφυρηλατήσουν” επιχειρηματικές συνεργασίες.

    Άλλες συμφωνίες που ανακοινώθηκαν από τον Λευκό Οίκο κατά την επίσκεψη του Μπάιντεν, περιελάμβαναν σχέδια της Microsoft να δημιουργήσει μια «γεννετική λύση βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη προσαρμοσμένη στο Βιετνάμ και στις αναδυόμενες αγορές» και της Nvidia σε συνεργασία με την FPT του Βιετνάμ, τη Viettel και τη Vinggroup, τη μητρική εταιρεία της VinFast, επίσης για την τεχνητή νοημοσύνη στη χώρα.

    Πηγή: Reuters 

    Διαβάστε επίσης: 



    ΣΧΟΛΙΑ