• Business

    Βγενόπουλος εναντίον του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα. Τι υποστηρίζει ο mr MIG

    Ανδρέας Βγενόπουλος

    Ανδρέας Βγενόπουλος


    Συνεχίζεται με έντονο ρυθμό η διαμάχη που έχει ξεσπάσει εδώ και χρόνια μεταξύ του επικεφαλής της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου με τον εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα  η εταιρία του οποίου αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου. Συμφωνα με τον κ.Βγενοπουλο κατά το Μάιο του 2012 επί διοικήσεως Σαρρή στην Λάκη Τράπεζα είχε γίνει μετατροπή δανείου προς τον Όμιλο Ζολώτα σε μετοχές της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νεας Υορκης εταιρείας Newlead. Μάλιστα η Λαϊκή μετά την μετατροπή δεν έκανε καμία περαιτέρω ενέργεια και άφησε τον κ. Ζολώτα με συνεχείς αυξήσεις κεφαλαίου να μηδενίσει σχεδόν την συμμετοχή της Τράπεζας. Διαβαστε εδώ τα προβλήματα της Newlead.

    Πριν λίγες ώρες ο κ.Βγενοπουλος επεσήμανε ότι :

    «Σε συνέντευξη που είχα δώσει στις 16/5/2014 στο ΡΙΚ η οποία τελικώς μεταδόθηκε μέσω του διαδικτύου διότι με άνωθεν επεμβάσεις το ΡΙΚ αρνήθηκε να τη μεταδώσει, είχα καταγγείλει, μεταξύ πολλών άλλων, ότι κατά το Μάιο του 2012 επί διοικήσεως Σαρρή είχε γίνει μετατροπή δανείου προς τον Όμιλο Ζολώτα σε μετοχές της εισηγμένης εταιρείας Newlead.  Μάλιστα είχα καταγγείλει ότι η Λαϊκή μετά την μετατροπή δεν έκανε καμία περαιτέρω ενέργεια και άφησε τον κ. Ζολώτα με συνεχείς αυξήσεις κεφαλαίου να μηδενίσει σχεδόν την συμμετοχή της Τράπεζας, κάτι που το χαρακτήρισα ως ¨την μεγαλύτερη ανικανότητα και ανοησία όλων των εποχών ή ενέργεια εκ δόλου».

    Παράλληλα, ο κ. Βγενόπουλος τονίζει: «Επίσης, είχα καταγγείλει ότι επί 18 μήνες, μετά την αποχώρηση της διοίκησης των Ελλήνων, οι κρατικές διοικήσεις της Λαϊκής δεν έστειλαν ποτέ μία ειδοποίηση υπερημερίας προς τον Όμιλο Ζολώτα και δεν τον πίεσαν ποτέ για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, ενώ παλαιότερα μέσω πιέσεων είχαν ληφθεί

    Μιχάλης Ζολώτας. Ετών 45. Εφοπλιστης
    Μιχάλης Ζολώτας. Ετών 45. Εφοπλιστης

    σημαντικές πρόσθετες εξασφαλίσεις».

    «Τέλος, στην ίδια συνέντευξη είχα δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για την ύπαρξη Κυπρίων συνεταίρων του κ. Ζολώτα και μάλιστα επιφανών στελεχών ο ένας του ΔΗΣΥ και ο άλλος του ΑΚΕΛ και προς τους οποίους θα έπρεπε να είχαν κατευθυνθεί οι έρευνες, εάν τελικώς απεδεικνύετο ότι οι εταιρείες του Ομίλου Ζολώτα είχαν χρηματοδοτήσει τα δύο σχετικά κόμματα» προσθέτει ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

    Μάλιστα, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρει: «Κανονικά, επειδή ότι λέω απευθύνονται σε ώτα μη ακουόντων, διότι ανεξάρτητα από την αλήθεια και τα δεδομένα στοιχεία το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της Κύπρου έχει πείσει την κοινή γνώμη ότι στα παραμύθια τους ο δράκος είμαι εγώ, οι εξοργιστικές δηλώσεις τόσο του κ. Κρις Παύλου όσο και του κ. Σαρρή ότι επί της ουσίας το Διοικητικό Συμβούλιο της Λαϊκής δεν εγνώριζε τίποτα για την εν θέματι μετατροπή με υποχρεώνουν να πω τα κάτωθι:

    1.     Σε επικοινωνία που είχα με πρώην στελέχη της Λαϊκής έλαβα τη διαβεβαίωση ότι δεν υπήρχε καμία υποχρέωση μετατροπής του δανείου σε μετοχές, όπως υπαινίσσεται ο κ. Παύλου προκειμένου να φορτώσει τις ευθύνες και πάλι στους προηγούμενους.

    2.    Σύμφωνα με το καθεστώς λειτουργίας της Λαϊκής εκείνη την περίοδο μία τέτοια απόφαση χρειαζόταν την έγκριση όχι μόνο του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

    3.    Είναι αδιανόητο να ισχυρίζεται κανείς ότι για μια τέτοια απόφαση και για τόσο μεγάλα ποσά κανείς δεν ήξερε τίποτα!

    4.    Επίσης, είναι αδιανόητο να καθίσταται η Λαϊκή μεγαλύτερος μέτοχος σε μία εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία, για οποιοδήποτε λόγο, και εν συνεχεία να κάθεται με σταυρωμένα χέρια παρακολουθώντας μέσα από επανειλημμένες αυξήσεις κεφαλαίου η συμμετοχή της να μηδενίζεται.  Τι έχουν να απαντήσουν επ΄αυτού οι δύο κρατικές διοικήσεις Σαρρή και Φιλίππου;»

    Καταληκτικά ο Ανδρέας Βγενόπουλος τονίζει: «Ποιοι λοιπόν ευνόησαν τον Όμιλο Ζολώτα και γιατί;».



    ΣΧΟΛΙΑ