• Business

    Βενέτης: Συμφωνία Μονεμβασιώτη – τραπεζών για τα Παγωτά Δωδώνη

    • Άννα Διανά
    Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, Απόλλων Σμύρνης

    Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, Απόλλων Σμύρνης


    Σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες για την εξαγορά των δανείων και των μετοχών της Παγωτά Δωδώνη ήρθε η Βενέτης.

    Όπως είπε ο επικεφαλής της εταιρείας, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, η εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία με τις τράπεζες τόσο για το τίμημα όσο και για τον τρόπο με τον οποία θα γίνει η διαδικασία. Η συμφωνία περιλαμβάνει και τις κτιριακές εγκαταστάσεις ενώ δεν υπάρχει δίκτυο καταστημάτων αυτή τη στιγμή οι συμβάσεις έχουν λήξει και τα καταστήματα χρησιμοποιούν το σήμα.

    Πρόκειται για ένα τριετές πλάνο εξυγίανσης της εταιρείας, το οποίο υπαγορεύεται από τις τράπεζες και με το οποίο η Βενέτης έχει αποδεχτεί. Μαζί με το πλάνο εξυγίανσης θα τρέξει και ένα αναπτυξιακό πλάνο για 12 καταστήματα με το σήμα Δωδώνη, δύο εταιρικά και 10 καταστήματα με το σύστημα της δικαιοχρησίας.

    Η εταιρεία στο πενταετές πλάνο της έχει προϋπολογίσει 20 εκατ. ευρώ ενώ στη συμφωνία περιλαμβάνεται και το εργοστάσιο. Λεπτομέρειες για το τίμημα δεν έχουν γίνει γνωστές ωστόσο σύμφωνα με τα όσα είπε, είναι αυξημένο κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη προσφορά, ενώ αναφορικά με το «κούρεμα» των δανείων, όπως είπε, το ύψος του δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

    Το σήμα Δωδώνη, το οποίο όπως είπε, είναι ένα ισχυρό brand θα παραμείνει όπως και οι πελάτες που έχει. «Το σήμα Δωδώνη είναι πολύ κοντά στην κουλτούρα της Βενέτης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Υπενθυμίζεται ότι η περιπέτεια της Παγωτά Δωδώνη εκτείνεται σε βάθος χρόνου με άκαρπους διαγωνισμούς και με την τελευταία διαγωνιστική διαδικασία να βγάζει ως προτιμητέο επενδυτή τη First Runner του Αλέξανδρου Κατσιώτη της ΕΛΓΕΚΑ, ο οποίος όμως υπαναχώρησε λόγω καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ