• Business

    Βασίλης Κάτσος

    • NewsRoom
    Βασίλης Κάτσος. Πρόεδρος Pharmathen

    Βασίλης Κάτσος


    To mononews.gr ξεκινάει από σήμερα μια νέα μηνιαία ενότητα.

    Παρουσιάζει το προφίλ των κερδισμένων και των χαμένων της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας και της δημοσιογραφίας.

    Κάθε μήνα η δημοσιογραφική ομάδα του mononews.gr θα κρίνει και θα δημοσιεύει ποιοι είναι αυτοί που ξεχώρισαν στις προηγούμενες 30 ημέρες. Που ξεχώρισαν είτε θετικά είτε αρνητικά.

    Έτσι για τον μήνα Σεπτέμβριο η ομάδα του mononews.gr θεωρεί ότι:

    1. Οι winners είναι ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο επιχειρηματίας Σπύρος Λάτσης, ο επιχειρηματίας Βασίλης Κάτσος, ο CEO του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ και ο εφοπλιστής Θεόφιλος Πριόβολος.
    2. Οι losers είναι ο τέως υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο επικεφαλής της HSBC, Peter Yeates, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και ο επικεφαλής της Μοτοδυναμικής κ. Πάρης Κυριακόπουλος.

    Winner

    Βασίλης Κάτσος

    Πρόκειται για έναν εξαιρετικά δραστήριο επιχειρηματία και έναν από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του. Κάτι που φροντίζει να αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο το «άστρο» του έλαμψε ακόμη πιο δυνατά με μια σειρά από πρωτοβουλίες που τον έκαναν να ξεχωρίσει στα επιχειρηματικά δρώμενα του τόπου και να αποτελεί με διαφορά έναν από τους πρωταγωνιστές του μήνα.

    Η αρχή έγινε με τη νέα επένδυση στο εργοστάσιο της Pharmathen (φαρμαθέν όπως πλέον αποκαλείται) στις Σάπες της Ροδόπης.

    Η νέα μονάδα παραγωγής Ενέσιμων Βραδείας Αποδέσμευσης, η οποία κόστισε 50 εκατ. ευρώ κατέστησε την ελληνική φαρμακοβιομηχανία πρωτοπόρο στον συγκεκριμένο τομέα καθώς «είναι μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες παραγωγής φαρμάκων παγκοσμίως και μια από τις ελάχιστες αντίστοιχες που υπάρχουν στον κόσμο».

    Την ίδια στιγμή, μέσα από το VNK Capital -το επενδυτικό κεφάλαιο που ίδρυσε μαζί με την αδελφή του Νέλλυ Κάτσου- βολιδοσκοπεί την αγορά και σχεδιάζει νέες εξαγορές, οι οποίες μπορεί να τελεσφορήσουν ακόμη και μέσα στο 2019.

    Αν και προτεραιότητα, όπως λέει ο ίδιος, έχει η ανάπτυξη των εταιρειών που έχει ήδη επενδύσει (π.χ. Παλίρροια, Cafetex κα.), δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να καταθέσει προσφορά και για την απόκτηση της Creta Farms, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης.

    Τέλος, δήλωσε «παρών» στο project του Ελληνικού, στο οποίο συμμετέχει μαζί με τον Πάνο Γερμανό μέσω της Voxcove Holdings, ξεκαθαρίζοντας πως προτίθεται να συμμετάσχει στην ΑΜΚ της Lamda Development.



    ΣΧΟΛΙΑ