• Business

    Βαρύ πένθος για τον «Mr Cocacola» – «Έχασε» την κόρη του, Νίκολα Πινέδο

    • NewsRoom


    Υπόδειγμα κόρης, συζύγου και μάνας, η Νίκολα Πινέδο – Δαυίδ, «πέταξε» για τη «γειτονιά των αγγέλων», χάνοντας τη μεγάλη μάχη με τον θάνατο στα 47 της μόλις χρόνια.

    Άφησε την τελευταία της πνόη χθες το πρωί στον «Ευαγγελισμό», όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες, χωρίς να γνωρίζει κανείς, πλην οικείων της, τον γολγοθά που ανέβαινε!

    Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Espresso», η οικογένεια επιθυμεί ο τελευταίος αποχαιρετισμός να γίνει σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο!

    anastasis-nikola-pinedo

    Η όμορφη και άξια γυναίκα αγωνίστηκε γενναία για σχεδόν δύο χρόνια, ενάντια στη λευχαιμία, που την πήρε μέσα από την αγκαλιά των τριών παιδιών της, ηλικίας 12,15 και 18 ετών. Έφυγε τελικά χθες τα ξημερώματα από ενδοεγκεφαλική αιμορραγία.

    Η τελευταία μεγάλη επιχειρηματική κίνηση της Νίκολα Πινέδο – Δαυίδ

    Στο νότιο Ευβοϊκό Κόλπο – και συγκεκριμένα στην περιοχή που βρίσκονται οι Πεταλιοί, ή αλλιώς οι “ελληνικές Μαλδίβες” – το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Η Paloma Picasso πούλησε την εκεί ιδιοκτησία της στη Νίκολα Δαυίδ και τον σύζυγό της Κλεμέντε Πινέδο και η περιοχή αναμένεται να μονοπωλήσει και πάλι το ενδιαφέρον των media.

    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

    Οι Πεταλιοί, το σύμπλεγμα των δέκα νησιών (Μακρονήσι, Αβγό, Λεμπερούσα, Φούντι, Πράσο, Τραγονήσι, Χερσονήσι, Ποντικόνησο, Μεγαλόνησος και Λουλούδι) στον νότιο Ευβοϊκό, είχε τραβήξει από νωρίς το ενδιαφέρον των εκπροσώπων της παγκόσμιας ελίτ, καθώς εκεί στο παρελθόν (περί τα 1830) υπήρχαν και τα θερινά ανάκτορα και οι βασιλικοί στάβλοι του Βασιλέως Γεωργίου Α’ και της Βασίλισσας Όλγας αλλά και ξενώνες.

    Η έκταση – αλλά και το Χερσονήσι ή αλλιώς Μικρό Πετάλι – κατόπιν πέρασε στα χέρια του Μαρή Εμπειρίκου, ενός από τους πιο ισχυρούς και μεγαλύτερους παράγοντες της ελληνικής ναυτιλίας της εποχής, ο οποίος αργότερα μεταβίβασε το σύνολο της ιδιοκτησίας στους γιους του, Ανδρέα και Πέρη. Πολύ αργότερα, οι αδελφοί Εμπειρίκοι πούλησαν τους Πεταλιούς μέσω της εταιρείας “Πεταλιοί Α.Ε.” σε Έλληνες και ξένους επενδυτές, ανάμεσά τους και η εφοπλιστική οικογένεια Καρνέζη.

    Και εδώ μπαίνει στην ιστορία η Paloma Picasso (το όνομά της σημαίνει “περιστέρι” στα ισπανικά), η οποία, για όσους δεν τη γνωρίζουν, είναι η νεότερη κόρη του πιο διάσημου ζωγράφου του 20ου αιώνα, Pablo Picasso και της Françoise Gilot.

    Πρόκειται για μια γυναίκα που έχει ασχοληθεί επιτυχώς με τη μόδα (υπήρξε σχεδιάστρια και έχει συνεργαστεί με τον Yves Saint Laurent) διαγράφει επιτυχημένη πορεία ως σχεδιάστρια κοσμημάτων και εννοείται ζωγραφίζει υπέροχα, ως γνήσια απόγονος Picasso. Επίσης, είναι μια από τις πιο επιφανείς εκπροσώπους του διεθνούς jet set και ως τέτοια, ακολουθείται από μια απαράμιλλη αίγλη και όπως πολλοί άνθρωποι του κύκλου της διαθέτει (τουλάχιστον μέχρι και πριν από μερικούς μήνες) και το δικό της ιδιωτικό νησί.

    Τη δεκαετία του ’80, λοιπόν, η Paloma μαζί με τον αδελφό της, Claude Picasso, αγόρασαν το μεγαλύτερο κομμάτι της Μεγαλονήσου (ή αλλιώς Μεγάλο Πετάλι) και εκεί αξιοποίησαν τα υπάρχοντα κτίσματα μετατρέποντάς τα σε μια μοναδικής αισθητικής πέτρινη έπαυλη, στην οποία έχουν διαμείνει πολλοί φίλοι τους, πανίσχυροι εκπρόσωποι του χρήματος διεθνώς.

    Οι Πεταλιοί, στα χέρια της Paloma και του Claude Picasso, γνώρισαν τεράστιες δόξες, ανάλογες με εκείνες του Σκορπιού του Αριστοτέλη Ωνάση και της Σπετσοπούλας του Σταύρου Νιάρχου. Όμως, πριν από κάποια χρόνια πήραν την απόφαση να αποχωριστούν την ιδιοκτησία τους για προσωπικούς τους λόγους αλλά και γιατί επισκέπτονταν την Ελλάδα όλο και λιγότερο.

    Έτσι, φτάνουμε στο 2016, που πριν από μερικούς μήνες, οι Πεταλιοί άλλαξαν επισήμως χέρια και πέρασαν στην κληρονόμο του ισχυρού ανδρός της “Coca Cola 3E”, Γιώργου Δαυίδ, Νίκολα και του συζύγου της Κλεμέντε Πινέδο, έναντι ενός πολύ μεγάλου ποσού που, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό, φημολογείται ότι ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ.

    Σίγουρο πρέπει να θεωρείται ότι οι Πεταλιοί θα πρωταγωνιστήσουν από το καλοκαίρι του 2017 σε όλα τα media του πλανήτη καθώς στα νερά τους αναμένεται να κολυμπήσουν μερικές από τις μεγαλύτερες διεθνείς προσωπικότητες, όλοι προσωπικοί φίλοι του ζεύγους Πινέδο, το οποίο θα ξαναγράψει την ιστορία της πανέμορφης αυτής γωνιάς του Ευβοϊκού από την αρχή με χρυσά γράμματα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανδρέας Βγενόπουλος: Έγινε η νεκροψία – Επενέβησαν εισαγγελείς για εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντζελίνα Τζολί: Δείτε τα όργιά της σε ένα επτάλεπτο βίντεο – Έκανε στοματικό σε αγνώστους και ζητούσε από γυναίκες να…



    ΣΧΟΛΙΑ