• Business

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Οι πιστώτριες τράπεζες πωλούν στον επιχειρηματία τη συμμετοχή τους στην Forthnet

    Β. Μαρινάκης: Επένδυση 599 εκατ. δολ. από την Capital Product Partners για τρία σύγχρονα LNG Carriers

    Βαγγέλης Μαρινάκης


    Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συμφωνήσει να πουλήσουν τη συμμετοχή τους στην Forthnet στην Alter Ego, εταιρεία του ομίλου του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ειδικότερα ότι δεν έχει ακόμα υπογραφεί συμφωνία, ωστόσο, έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

    Όπως και κάθε συμφωνία εξαγοράς μόλις υπογραφεί θα πρέπει για να ισχύσει να εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για το τμήμα της που αφορά την τηλεόραση και πιθανότατα και από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) για τις τηλεπικοινωνίες.

    Αναφορικά με τις παραμέτρους της συμφωνίας γίνεται λόγος για ένα ποσό της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ που θα δοθεί από τον όμιλο Μαρινάκη για να αποκτήσει το ποσοστό των τραπεζών καθώς και για ένα γενναίο «κούρεμα» των τραπεζικών υποχρεώσεων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας της τάξεως του 80%.

    Σημειώνεται ότι έχουν συμπληρωθεί σχεδόν 2 χρόνια από την έναρξη της διαδικασίας για την πώληση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας και ο όμιλος Μαρινάκη δεν ήταν από τους ενδιαφερόμενους που συμμετείχε στην αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος.

    Με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εξελίξεις οι υπόλοιποι παίχτες της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

    Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις μπορεί αρχικά η Alter Ego να εξαγοράσει ολόκληρη την εταιρεία στη συνέχεια όμως δεν αποκλείεται να πουλήσει το τηλεπικοινωνιακό κομμάτι και τότε το πιθανότερο είναι να καταλήξει σε μια από τις Vodafone και Wind ή και στις δύο.



    ΣΧΟΛΙΑ