• Business

    Β. Γεωργάτος (Γρηγόρης): Γιατί θεωρεί αναγκαία νέα στήριξη της εστίασης – Τι λέει για πρώτες ύλες και τουρισμό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Βλάσης Γεωργάτος Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος «Γρηγόρης»


    Αναγκαία χαρακτηρίζει τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την εστίαση ο επικεφαλής της αλυσίδας «Γρηγόρης», προειδοποιώντας για «δυσάρεστες εξελίξεις» στην περίπτωση που δεν υπάρξει περαιτέρω στήριξη του κλάδου.

    Ο Βλάσσης Γεωργάτος μιλώντας στο mononews χαιρετίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ενισχύσει τους κλάδους που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας, υποστηρίζει ωστόσο πως χρειάζεται να επεκταθεί το «δίχτυ προστασίας» έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά. Η κατανάλωση, όπως λέει, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα παρά τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, με τους τζίρους να απέχουν τουλάχιστον 30% από τα επίπεδα του 2019.

    Σύμφωνα με τον κ. Γεωργάτο, το βασικό ζητούμενο είναι να διατηρηθούν για μερικούς μήνες ακόμη τα μέτρα για τα ενοίκια και τους εργαζόμενους (αναστολές εργασίας), δεδομένων των περιορισμών που εξακολουθούν να υπάρχουν στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

    Λύση και μάλιστα άμεσα, θεωρεί πως πρέπει να δοθεί στο θέμα των υπομισθώσεων που παραμένει άλυτο και έχει «ταλαιπωρήσει» αρκετούς επιχειρηματίες του κλάδου. Και ειδικά τις αλυσίδες που χρησιμοποιούν αρκετά τη συγκεκριμένη πρακτική για τους συνεργάτες του συστήματος δικαιόχρησης (franchise).

    Πηγή έντονου προβληματισμού αποτελεί και η ανοδική πορεία που διαγράφουν οι πρώτες ύλες τους τελευταίους μήνες. Ο κ. Γεωργάτος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανατιμήσεις το επόμενο διάστημα, εάν συνεχισθεί επί μακρόν η παρούσα κατάσταση, τονίζοντας πως έχουν επιβαρυνθεί αρκετά τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων.

    Ξεκαθαρίζει, πάντως, πως το δίκτυο «Γρηγόρης» έχει φροντίσει να απορροφήσει το επιπλέον κόστος και να διατηρήσει σταθερές τις τιμές των προϊόντων του. Η μείωση του ΦΠΑ, σημειώνει, θα συνιστούσε μια πρώτης τάξεως λύση για την συγκράτηση των τιμών, οδηγώντας παράλληλα στην αναθέρμανση της ζήτησης.

    Ερωτηθείς για την πορεία της αγοράς, ο κ. Γεωργάτος υπογραμμίζει πως καθοριστικό ρόλο θα παίξει ο τουρισμός που παραδοσιακά αποτελεί βαρόμετρο για την ελληνική οικονομία. «Οι επόμενοι δυο με τρεις μήνες είναι καθοριστικοί για τη συνέχεια», αναφέρει χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας τέλος τα επιχειρηματικά σχέδια της «Γρηγόρης» για την φετινή χρονιά υπογραμμίζει πως δεν σταματά η προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών και εμπλουτισμού του χαρτοφυλακίου προϊόντων ενώ παράλληλα συνεχίζεται η ανάπτυξη του δικτύου, μέσα από την προσθήκη νέων καταστημάτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Εστίαση: Γιατί οι «επιστρεπτέες» πρέπει να γίνουν «μη επιστρεπτέες»

    -Γεωργιάδης: Όλα τα μέτρα του υπ. Ανάπτυξης έχουν ως επίκεντρο τις θέσεις εργασίας

    -Εστίαση: Επέστρεψε, αλλά δεν βρίσκει εργαζόμενους (!) – O ρόλος του lockdown

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ