• Business

    Β. Αποστολόπουλος: «To πλεονέκτημα του Ιατρικού στη μάχη με τα funds»

    Αποστολόπουλος

    Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών


    Τη φιλοδοξία το Ιατρικό Αθηνών να αποτελέσει τον ελληνικό πόλο στη διαδικασία συγκέντρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο των ιδιωτικών κλινικών επανέλαβε ο Βασίλης Αποστολόπουλος από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Capital Link στην Αθήνα.

    Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, λίγες μέρες μετά τη δημόσια αντιπαράθεση με την MIG και την Τράπεζα Πειραιώς, με αφορμή την πώληση του Υγεία στο επενδυτικό fund της CVC τόνισε πως το Ιατρικό είναι και θα είναι παρόν στην χώρα, διαχρονικά, προσθέτοντας πως ο χρονικός ορίζοντας επένδυσής του στον κλάδο είναι μακροπρόθεσμος.

    «Δεν έχουμε καμία πρόθεση εξόδου από τον κλάδο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε αντίθεση με κάποιους από τους ανταγωνιστές του, οι οποίοι όπως είπε «είναι εξ’ ορισμού κοντοπρόθεσμοι επενδυτές».

    Ο μακροπρόθεσμος επενδυτικός ορίζοντας σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο είναι και το τακτικό πλεονέκτημα που έχει το Ιατρικό, μαζί με την δυνατότητα να μην έχει άγχος πότε θα πετύχει την απαραίτητη κερδοφορία (όπως συμβαίνει με άλλους επενδυτές).

    Ο επικεφαλής του Ιατρικό επεσήμανε πως ο χώρος της ιδιωτικής υγείας αναμένεται να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια, χάρη στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης και πρόσθεσε πως υπάρχει πεδίο για στρατηγική και υγιή συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες αποκτούν όλο και μεγαλύτερη δύναμη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Βασιλάκος: «Τα σχέδια και οι στόχοι του νέου CEO της Κωτσόβολος»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τ. Κανελλόπουλος (Τιτάν): Τι λέει για την υπόθεση της Folli Follie – Πώς επηρεάζει τις ελληνικές εταιρείες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: J&P Άβαξ: Επικεντρώνεται σε κερδοφόρα έργα στο εξωτερικό



    ΣΧΟΛΙΑ