• Business

    United Group: H E& του Άμπου Ντάμπι εξετάζει ενδεχόμενη εξαγορά της μητρικής της Nova – Στα 8 δισ. η αποτίμηση

    • Bloomberg
    Νίκος Σταθόπουλος, BC Partners

    Νίκος Σταθόπουλος, BC Partners


    Η Emirates Telecommunications Group Co (E&), η εταιρεία τηλεπικοινωνιών με έδρα το Άμπου Ντάμπι, εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της ανατολικοευρωπαϊκής εταιρείας τηλεπικοινωνιών United Group BV (μητρικής της Nova), στο πλαίσιο των προσπαθειών της για περαιτέρω επέκταση της εκτός της τοπικής αγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.

    Η E&, όπως είναι γνωστή η εταιρεία, αξιολογεί πιθανή εξαγορά της United Group, ανέφεραν οι πηγές. Ο ιδιοκτήτης της United Group, το private equity BC Partners, ενδέχεται να αποτιμήσει την εταιρεία περίπου στα 8 δισ. ευρώ (8,6 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφεραν οι πηγές.

    Η BC Partners συνεργάζεται με συμβούλους για να διερευνήσει την πώληση της United Group, ενώ ενδέχεται να προκύψουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Η επίσημη διαδικασία πώλησης αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η εταιρεία να πουληθεί ανά τμήματα, σε πολλούς αγοραστές, ανέφεραν.

    Η United Group δραστηριοποιείται σε χώρες όπως η Σερβία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Έχει επίσης επεκταθεί σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Βουλγαρία και η Ελλάδα.

    Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία.

    Εκπρόσωπος της BC Partners αρνήθηκε να σχολιάσει. Εκπρόσωπος της E& δήλωσε ότι ως εισηγμένη εταιρεία, ενημερώνει την αγορά για κάθε εξέλιξη και «σε αυτό το στάδιο» δεν υποβάλλει προσφορά για την United Group.

    Η E& συμφώνησε πέρυσι να αποκτήσει τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων της PPF Telecom Group στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Σερβία και τη Σλοβακία. Διαθέτει επίσης σημαντικό μερίδιο στην εισηγμένη στο Λονδίνο Vodafone Group. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας των Εμιράτων, Hatem Dowidar, εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Vodafone τον Φεβρουάριο.

    Η BC Partners εξαγόρασε την United Group το 2019 από το private equity KKR & Co.

    Πέρυσι, ο κλάδος υποδομών Tawal της Saudi Telecom Co. συμφώνησε να αγοράσει ένα χαρτοφυλάκιο πύργων κινητής τηλεφωνίας από την United Group για 1,22 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της BC Partners Νίκος Σταθόπουλος ανέφερε πρόσφατα κατά την διάρκεια του φόρουμ των Δελφών, «η πώληση της Nova είναι κάτι που εξετάζουμε», τονίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον το CVC και ότι ακόμα δεν είναι κοντά σε συμφωνία.

    «Είναι φυσιολογική εξέλιξη μετά από πέντε χρόνια επένδυσης στη United Group να κοιτάξουμε την αποεπένδυση και η Nova είναι μέσα σε αυτή τη κατηγορία που κοιτάμε» είπε ο κ. Σταθόπουλος.

    Διαβάστε ακόμη:

    United Group: Στα 1 δισ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη το 2023

    Σταθόπουλος: Εξετάζουμε την πώληση της Nova – Δεν υπάρχει ακόμα καμία προσφορά

    Πώς ο Γιώργος Στάσσης προκάλεσε πανικό στον Νίκο Σταθόπουλο και οι άτσαλες κινήσεις του «mr Nova»



    ΣΧΟΛΙΑ