• Business

    Σταθόπουλος: Εξετάζουμε την πώληση της Nova – Δεν υπάρχει ακόμα καμία προσφορά

    Νίκος Σταθόπουλος, BC Partners

    Νίκος Σταθόπουλος, BC Partners


    «Η πώληση της Nova είναι κάτι που εξετάζουμε» ανέφερε από το φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος της BC Partners Νίκος Σταθόπουλος τονίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον το CVC και ότι ακόμα δεν είναι κοντά σε συμφωνία.

    «Είναι φυσιολογική εξέλιξη μετά από πέντε χρόνια επένδυσης στη United Group να κοιτάξουμε την αποεπένδυση και η Nova είναι μέσα σε αυτή τη κατηγορία που κοιτάμε» είπε ο κ. Σταθόπουλος.

    «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία η οποία έχει δύο δρόμους. Η μία είναι η αποεπένδυση από την United Group ως μεγαλομέτοχος και ο άλλος είναι η αποεπένδυση μερικών χωρών της United. Σε αυτό το πλαίσιο είναι φυσικά και η Ελλάδα είναι μία από τις μεγαλύτερες χώρες της United και κοιτάμε ίσως προχωρήσουμε σε αυτό». Ωστόσο όπως είπε είναι πολύ νωρίς ακόμα

    Ο κ. Σταθόπουλος είπε ότι το θέμα δεν τελειώνει σύντομα, ενώ σε αναφορά για ενδεχόμενο ενδιαφέρον του CVC αλλά και για τα τιμήματα του 1,5 δισ. ευρώ, απάντησε ότι δεν ισχύουν και πως δεν είναι κοντά στην πραγματικότητα. «Ακούω και διαβάζω πράγματα που δεν ξέρω. Διαβάζω για τιμήματα τα οποία δεν ισχύουν. Τα τιμήματα πάντα θα είναι πιο μικρά για έναν πωλητή. Δεν έχει υπάρξει καμία προσφορά από την CVC, δεν έχει υπάρξει καν εκδήλωση ενδιαφέροντος, όχι μόνο από την CVC αλλά από κανένα. Πριν μια εβδομάδα οι τράπεζες που τρέχουν την διαδικασία έστειλαν NDAs σε πάνω από 30 επενδυτές, είτε στρατηγικούς είτε FUNDS και υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» είπε ο πρόεδρος του BC Partners και της Nova.

    «Από όλες τις χώρες της United Group που είναι οκτώ, η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον», τόνισε. Ακόμα δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία, δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από το CVC, ούτε στις τράπεζες που έχουμε βάλει να τρέξουν τη διαδικασία αλλά ούτε και σε εμένα προσωπικά». «Εάν ενδιαφέρεται το CVC ας το εκδηλώσει στις τράπεζες ή σε εμένα απευθείας» κατέληξε.

    Ο κ. Σταθόπουλος σχολίασε και τα δημοσιεύματα που φέρουν το BC Partners να κοιτάει την εξαγορά της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Ίντερ. «Η αλήθεια είναι ότι πριν 3-4 χρόνια είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Ίντερ, είχαμε κάνει πολύ εκτενές due diligence, ωστόσο δεν προχώρησε η εξαγορά. Σε αυτή τη φάση δεν μας ενδιαφέρει η εξαγορά της Ίντερ χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μας ενδιαφέρει στο μέλλον».

    Ο κλάδος των σπορ είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον κλάδος για να αρχίσει να φέρνει θεσμικούς επενδυτές εκτίμησε ο κ. Σταθόπουλος. «Ο κλάδος έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι το περιεχόμενο και αυτό το περιεχόμενο είναι live κάτι που του προσδίδει μεγάλη αξία. Γι αυτό και επενδυτικά θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» τόνισε.

    Διαβάστε επίσης:

    Τηλεπικοινωνίες: Αμηχανία για τους Big 3 από την «επίθεση» Στάσση στις οπτικές ίνες

    Νέο «επεισόδιο» στη μάχη ΔΕΗ με Nova για τις οπτικές ίνες

    Τηλεπικοινωνίες: Η μάχη των τεσσάρων για το δίκτυο οπτικών ινών



    ΣΧΟΛΙΑ