• Business

    UNI-PHARMA: Ανάπτυξη η απάντηση στην παρατεταμένη ύφεση– Τι λένε τα νούμερα και η CEO Ιουλία Τσέτη

    Η διευθύνουσα σύμβουλος της UNI-PHARMA, κα Ιουλία Τσέτη


    Η συνεχής ανάπτυξη, οι σημαντικές επενδύσεις χρηματοδοτούμενες από ίδια κυρίως κεφάλαια αλλά και η γενναία αύξηση του προσωπικού, ήταν η απάντηση που έδωσε στην παρατεταμένη ύφεση της χώρας, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, (ΟΦΕΤ).

    Ειδικότερα, τα τελευταία τριάμισι χρόνια, ο Όμιλος, που αποτελείται από τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA & Intermed, καθώς και την εμπορική εταιρεία Pharmabelle με έδρα την Κύπρο,  τριπλασίασε το δυναμικό του κατά 150 θέσεις εργασίας φθάνοντας τα 470 άτομα, εκ των οποίων το 60% είναι ανώτατου μορφωτικού επιπέδου. Το κονδύλι των επενδύσεων μόνο για την UNI-PHARMA την τελευταία εξαετία, ξεπέρασε τα 64 εκατ. ευρώ, ενώ το πλάνο επενδύσεων το διάστημα 2018-2020 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

    Οι σημερινές εγκαταστάσεις παραγωγής της UNI-PHARMA, που αξιοποιούν την τελευταία «λέξη» της τεχνολογίας, με ρομποτικά, συστήματα και υψηλό επίπεδο ασφάλειας, προέκυψαν από επέκταση των παλαιότερων, μέσα από τη μεγαλύτερη επένδυση ύψους 35 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

     Με τρία πλέον σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής, ο ΟΦΕΤ -με επικεφαλής τις κυρίες Ιουλία και Ειρήνη Τσέτηπ- καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα ανάπτυξης. Ο τζίρος της UNI-PHARMA ανήλθε το 2017 σε 55 εκατ. ευρώ και της Intermed σε 22 εκατ. ευρώ, με το 18% του συνολικού κύκλου εργασιών να αφορά εξαγωγές, δείγμα της έντονης εξωστρέφειας του ομίλου τα τελευταία χρόνια. Ήδη τα προϊόντα UNIPHARMA & Intermed βρίσκονται σε 53 χώρες του κόσμου.

     Το εργοστάσιο απ’ το μέλλον, οι ευκαιρίες της κρίσης και η εκλογή στον ΣΕΒ

    Σε ξενάγηση που έγινε στο βιοκλιματικό εργοστάσιο της UNI-PHARMA στην Κάτω Κηφισιά, η  CEO της εταιρείας, κυρία Ιουλία Τσέτη, αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη να κρατηθούν τα λαμπρά μυαλά στην Ελλάδα, η οποία έχει πληγεί από την αιμορραγία της μετανάστευσης. «Παραμένουμε στον τόπο μας, επενδύουμε και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες.

    Όπως η ίδια σημείωσε, το 20% του τζίρου του Ομίλου, κατευθύνεται σε Έρευνα και Ανάπτυξη, ενώ στόχος του είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με βασικό έμβλημα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Γι’ αυτό, παρότι τα εργοστάσια είναι πλήρως αυτοματοποιημένα, εν τούτοις, το σύνθημα της διοίκησης είναι: «Ο Άνθρωπος δεν καταργείται». Άλλωστε στρατηγική επιλογή της εταιρείας, είναι η συνεχής δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, παράλληλα με την Ηθική, την Υπευθυνότητα, την Αριστεία και την Καινοτομία, επιλογές, στις οποίες η εταιρεία είναι προσανατολισμένη από την ίδρυσή της από τον αείμνηστο Κλέωνα Τσέτη.

    “Η Πολιτεία είμαστε όλοι εμείς», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Τσέτη, στέλνοντας ευθέως το μήνυμα για την ανάγκη να είμαστε υπεύθυνοι τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό. Αναφερόμενη στις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, υπογράμμισε ότι παρέχουν το κίνητρο για να πορεύονται οι ελληνικές εταιρείες καλύτερα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, η κυρία Ιουλία Τσέτη εξελέγη στο Γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Η εκλογή της, αναμένεται να λειτουργήσει με γνώμονα την αμετακίνητη πεποίθησή της ότι μπορούμε και πρέπει να κρατήσουμε τα λαμπρά μυαλά στη χώρα μας και με γνώμονα την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας με έντονα χαρακτηριστικά βιομηχανικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας, βασισμένης στο υγιές επιχειρείν!

    Η CEO της UNI-PHARMA, κα Ιουλία Τσέτη, με στελέχη της εταιρείας

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ι. Δέμου: Η πολύ φθηνή υγεία δεν μπορεί να είναι και καλή υγεία

     
     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αντίθετος στους κλειστούς προϋπολογισμούς σύσσωμος ο φαρμακευτικός κλάδος



    ΣΧΟΛΙΑ