• Business

    UBS: Τι αλλάζει στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών λόγω της εξαγοράς της Credit Suisse

    • NewsRoom

    Sergio Ermotti, CEO της UBS


    H UBS ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στο ύψους 6 δισ. δολαρίων πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της, μετά την εξαγορά της Credit Suisse.

    H τράπεζα έκανε γνωστό ότι θα χρησιμοποιήσει μερικές από τις μετοχές για να ολοκληρώσει την εξαγορά αντί να τις ακυρώσει όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, μετά την σχετική έγκριση που έλαβε από την ελβετική επιτροπή εξαγορών.

    Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας συμφώνησε τον Μάρτιο να εξαγοράσει την ανταγωνίστρια της Credit Suisse έναντι 3 δισ. ελβετικών φράγκων σε μετοχές, καθώς και να αναλάβει ζημίες έως και 5 δισεκατομμύρια φράγκα, σε μια συγχώνευση που σχεδιάστηκε από τις ελβετικές αρχές για να αποφευχθούν περισσότερες αναταράξεις στον τραπεζικό κλάδο παγκοσμίως.

    Η UBS ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποφάσισε να μην εκδώσει νέες μετοχές για τη συμφωνία, αλλά θα χρησιμοποιήσει μετοχές που είχαν ήδη εκδοθεί, αναφέρει το Reuters.

    Με βάση τη συμφωνία, κάθε μετοχή της UBS θα ανταλλάσσεται με 22,48 μετοχές της Credit Suisse, απαιτώντας να χρησιμοποιηθούν κατά ανώτατο όριο 178 εκατομμύρια μετοχές της UBS.

    Μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της επαναγοράς – η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 και θα διαρκέσει έως το 2024 – έχουν αγοραστεί 298,5 εκατομμύρια μετοχές, που ισοδυναμούν με το 8,47% των συνολικών μετοχών της UBS.

    Διαβάστε ακόμη:

    Credit Suisse: Η ελβετική Βουλή ενέκρινε το πακέτο διάσωσης ύψους 110 δισ. ευρώ

    UBS: Ισχυρή πτώση στις μετοχές στο τρίτο τρίμηνο – Οι στόχοι για τις αγορές μετοχών, ομολόγων και εμπορευμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ