• Business

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Ζητά να βγει από τη φυλακή για το σκάνδαλο της Folli Follie

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο ζητώντας την αποφυλάκιση του! Τρεις εβδομάδες μετά τον εγκλεισμό του στις φυλακές Τρικάλων, ο γιος του ιδρυτή της Folli Follie διεκδικεί την αποφυλάκιση του, προσβάλλοντας το ένταλμα της ανακρίτριας με το οποίο διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση.

    Ακολουθώντας διαφορετική υπερασπιστική ρότα ο 79χρονος πατέρας του επέλεξε να μην διεκδικήσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, τη με όρους απελευθέρωση του.

    Ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κρίθηκαν προφυλακιστέοι τη νύχτα της 9ης Σεπτεμβρίου, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

    Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι εάν παραμείνουν ελεύθεροι είναι ύποπτοι για τη διάπραξη νέων αδικημάτων.

    Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και εγγύηση είχε αφεθεί η Καίτη Κουτσολιούτσου.

    Πατέρας και γιος απολογήθηκαν ως συνιδρυτές μιας εγκληματικής οργάνωσης που πλαστογραφούσαν στοιχεία για να εμφανίσουν μία ψευδή οικονομική ευρωστία στην εταιρεία που ίδρυσαν, καταφέρνοντας έτσι, μαζί με το τρίτο μέλος της οικογένειας, τη σύζυγο Κουτσολιούτσου, να χειραγωγήσουν τη μετοχή της εταιρείας τους, να εξαπατήσουν το επενδυτικό κοινό και να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα.

    Ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κατηγορούνται και κρίθηκαν προφυλακιστέοι για 5 κακουργήματα: Aπάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

    Γιατί ζητά να βγει από τη φυλακή

    Απολογούμενος ο άλλοτε διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie είχε αρνηθεί τις κατηγορίες. Υποστήριξε ότι ασχολείτο αποκλειστικά με τα εν Ελλάδι εταιρικά θέματα και ουδεμία γνώση και σχέση είχε με ό,τι γινόταν στον ασιατικό όμιλο.

    Η πλήρης ανάληψη της ευθύνης από τον πατέρα του για τις εικονικές εταιρείες στην Ασία και τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία της Folli Follie μπορεί να μην γλίτωσε από την προφυλάκιση τον υιό Κουτσολιούτσο, φαίνεται ωστόσο ότι τον κάνει να ελπίζει ότι είναι ένα καλό «χαρτί» για να προσπαθήσει να ξεκλειδώσει το κελί του.

    «Θλίβομαι για τους ανθρώπους που αγαπώ και τους συνεργάτες μου που τους δημιούργησα προβλήματα», είχε υποστηρίξει απολογούμενος ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος αναλαμβάνοντας «όλες τις ευθύνες που του αναλογούν». Η γυναίκα του και ο γιος του, είπε, δεν ήξεραν τίποτα για τις δικές του παράνομες πράξεις.

    «Αυτενεργούσαν, χωρίς να έχουν τη δική μου γνώση ή συναίνεση σε όλες τις πράξεις τους», ανέφερε στο απολογητικό υπόμνημα.

    Εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κατέθεσε προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του για τους λόγους που κρίθηκε επιβεβλημένη η προσωρινή κράτηση του. Εάν παραμείνει ελεύθερος, υποστηρίζει, δεν θα διαπράξει νέα αδικήματα όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς πλέον έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ενώ έχει αποχωρήσει και από τη Folli Follie που πλέον διοικείται από διορισμένη διοίκηση.

    Η προσφυγή του, μαζί με ολόκληρη τη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης, έχουν διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο αναμένεται πλέον να εκδώσει βούλευμα για την αποφυλάκιση ή τη συνέχιση της προσωρινής του κράτησης.

    Γιατί δεν κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης ο πατέρας

    Σίγουρα προκαλεί έκπληξη, σε μία υπόθεση με συγκατηγορούμενους και προφυλακισμένους έναν πατέρα και έναν γιο, πρώτος να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης ο μεσήλικας γιος και όχι ο ηλικιωμένος πατέρας.

    Ωστόσο η διαφορετική γραμμή που θα ακολουθούσαν οι δυο τους, διεφάνη από την περίοδο της εισαγγελικής διερεύνησης της υπόθεσης, όταν ακόμα ήταν ύποπτοι κι όχι κατηγορούμενοι για τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων.

    Από τότε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η σύζυγος του επέλεξαν να εκπροσωπηθούν από διαφορετικό δικηγόρο από εκείνον που είχε επιλέξει ο γιος τους.

    Αν και ο 79χρονος, με απόφαση της διεύθυνσης των φυλακών Κορυδαλλού, κρατείται σε ένα κελί της ΣΤ’ πτέρυγας, με Έλληνα υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα ο οποίος τον βοηθά στην καθημερινότητα του, παρόλα αυτά, μέχρι τώρα δεν έχει επικαλεστεί τα προβλήματα υγείας του και το προχωρημένο της ηλικίας του για να διεκδικήσει την απελευθέρωση του.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ