• Business

    Τζον Κατσιματίδης: Προήγαγε τον γιο του σε πρόεδρο της «αυτοκρατορίας» των $7 δισ.

    • NewsRoom

    Ο Τζον Κατσιματίδης με τον γιο του (Πηγή: The New York Post)


    Στη θέση του προέδρου και COO των 7 δισ. δολαρίων Ομίλου Red Apple, τοποθέτησε τον 30χρονο γιο του ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια τεράστια “αυτοκρατορία” που περιλαμβάνει μέσα ενημέρωσης, ακίνητα, ορυκτά καύσιμα και τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Gristedes και D’Agostino στη Νέα Υόρκη.

    Ο Τζον Κατσιματίδης Τζούνιορ, ο οποίος ήταν προηγουμένως επικεφαλής επενδύσεων στην εταιρεία με έδρα το Μανχάταν, αναβαθμίστηκε αφού εργάστηκε για την οικογενειακή επιχείρηση τα τελευταία 12 χρόνια.

    Ξεκίνησε στην Red Apple ενώ ήταν ακόμη φοιτητής στο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

    «Ασχολούμαι με την επιχείρηση όλη μου τη ζωή», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

    «Κάθε Κυριακή ο πατέρας μου έπαιρνε εμένα και την αδερφή μου στα σούπερ μάρκετ για να μας μάθει το merchandising», συμπλήρωσε.

    Ο πατέρας του θα παραμείνει ως CEO και επικεφαλής στον Όμιλο, που ξεκίνησε πριν από 56 χρόνια με το πρώτο του σούπερ μάρκετ Red Apple στο Upper West Side.

    Η προαγωγή είναι η πρώτη δημόσια ανακοίνωση για την ηγεσία της Red Apple.

    Τζον Κατσιματίδης Τζούνιορ (Πηγή: The New York Post)

    «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα και το παιδί το αξίζει», είπε ο ελληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος στην “The Post”, καθώς ετοιμάζει τον γιο του, για μία  υψηλότερη θέση.

    “Περισσότερος χρόνος στα χόμπι μου”

    Ο ένθερμος Ρεπουμπλικανός, ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης το 2013, φιλοξενεί τη ραδιοφωνική εκπομπή «The Cats Roundtable» της Κυριακής στο WABC 770, τον σταθμό AM που αγόρασε το 2019.

    Παρουσιάζει επίσης το «Cats & Cosby» κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

    «Εξακολουθώ να δουλεύω επτά ημέρες την εβδομάδα, αλλά αφιερώνω περισσότερο χρόνο στα χόμπι μου», σημειώνει ο Κατσιματίδης.

    Ο Όμιλος Red Apple, ο οποίος έχει 7.000 υπαλλήλους, περιλαμβάνει τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, τη United Refining Company στη δυτική Πενσυλβάνια, πρατήρια καυσίμων, ένα δίκτυο διανομής πετρελαίου, που διαθέτει και τμήμα ακινήτων.

    Σύμφωνα  με τον Κστσιματίδη, η επαγγελματική εμπειρία του γιου του, έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη  των προβληματικών επιχειρήσεων που απέκτησε η εταιρεία.

    Πηγή: The New York Post

    «Ο Τζον έχει πάρα πολλές επαφές και ενέργεια», δηλώνει ο μπαμπάς.

    Επόμενος στόχος η πυρηνική ενέργεια

    Η ομάδα πατέρα και γιου σχεδιάζει τώρα να επεκταθεί στην πυρηνική ενέργεια.

    «Το μέλλον της ενέργειας σε αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να είναι οι ανεμόμυλοι και τα  ηλιακά πάνελς», επισημαίνει  ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος.

    «Η επόμενη γενιά ενέργειας θα είναι μικροί αντιδραστήρες που θα τροφοδοτούν τα υποβρύχια και τα αεροπλανοφόρα μας», τονίζει.

    Παράλληλα, σημειώνει ότι η Red Apple έχει «συμφωνήσει» με δύο κράτη που επιθυμούν πυρηνικούς αντιδραστήρες.

    Ένα πιθανό deal, θα μπορούσε να έχει κόστος μεταξύ 10 και 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πρόσθεσε, κάτι που θα απαιτούσε από την οικογένεια να φέρει επενδυτές.

    Ο γιος του Κατσιματίδης μεριμνά για τη συνεργασία με άλλες οικογένειες και όχι με ιδιωτικά κεφάλαια, εξηγώντας ότι «Δεν έχουμε πουλήσει εταιρεία από τις δεκαετίες του 1980 και του 1990».

    Όπως αναφέρει, η Red Apple, η οποία έχει πέντε ενοικιαζόμενα ακίνητα στο Μπρούκλιν, επεκτείνεται στο Sunshine State, όπου χτίζει έναν ένα ουρανοξύστη που θα είναι «το ψηλότερο κτίριο στη δυτική ακτή της Φλόριντα».

    Την ίδια στιγμή, η κόρη του Κατσιμαδίτη, ‘Αντρια  Κατσιματίδη, αποχώρησε από την οικογενειακή επιχείρηση τα τελευταία δύο χρόνια, προκειμένου να επικεντρωθεί στην πολιτική.

    Επί του παρόντος, είναι πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Μανχάταν.

    «Ελπίζω η κόρη μου να ξαναμπεί στην εταιρεία και να αναζητήσει τις ευκαιρίες που τόσο της άρεσε να κάνει», σημειώνει ο πατέρας της.

    Διαβάστε επίσης:

    Τσεν Τιανκιάο: Από το online gaming, μεγαλογαιοκτήμονας στις ΗΠΑ και…δισεκατομμυριούχος

    Attica Group: Ολοκληρώθηκε η εκποίηση 12.000 μετοχών

    CVC: Ετοιμάζει deal 900 εκατ. δολ. με εταιρεία παραγωγής βιταμινών



    ΣΧΟΛΙΑ