• Business

    Τζεφ Μπέζος: Γιατί έδωσε στην Ντόλι Πάρτον 100 εκατ. δολάρια

    • Bloomberg
    Ντόλι Πάρτον

    Ντόλι Πάρτον


    Ο Τζεφ Μπέζος τίμησε τη Ντόλι Πάρτον με το βραβείο Courage and Civility, παραδίδοντας στον θρύλο της μουσικής 100 εκατομμύρια δολάρια για να τα διαθέσει σε οποιεσδήποτε φιλανθρωπικές οργανώσεις επιλέξει.

    «Δίνει με την καρδιά της. Αυτό που έχει κάνει για τα παιδιά, τον αλφαβητισμό, και τόσα άλλα πράγματα, είναι απλά απίστευτο», είπε ο 58χρονος Μπέζος σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    «Πάντα έλεγα ότι προσπαθώ να δίνω τα χρήματά μου εκεί που είναι η καρδιά μου και νομίζω ότι κάνεις το ίδιο πράγμα», είπε η Πάρτον στο βίντεο. «Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να πετύχω καλά πράγματα με αυτά τα χρήματα. Ευχαριστώ Τζεφ.»

    Η 76χρονη Ντόλι Πάρτον, διαχειρίζεται ένα ίδρυμα που διανέμει βιβλία σε παιδιά παγκοσμίως. Ισχυρή υποστηρικτής του εμβολιασμού, υποστήριξε το εμβόλιο της Moderna μέσω μιας δωρεάς 1 εκατομμυρίου δολαρίων στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt για έρευνα για τον κορωνοϊό.

    Ο Μπέζος έχει δώσει κατά το παρελθόν 100 εκατομμύρια δολάρια στον σεφ Jose Andres, του οποίου η World Central Kitchen ταΐζει ανθρώπους σε περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφές σε όλο τον κόσμο, και τον Van Jones, τον ιδρυτή του Dream.Org.

    Ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 123,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει αυξήσει το φιλανθρωπικό του έργο από τότε που παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon.com πέρυσι.

    Εστιάζει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής του στην κλιματική αλλαγή με το Earth Fund των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ανακοίνωσε επίσης δωρεά 200 εκατομμυρίων δολαρίων στο Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος Smithsonian.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γκ. Αντάνι: Ο Ινδός billionaire, πλουσιότερος από τον Μπάφετ και τον Mπέζος και οι business με την Ευρώπη

    Μακένζι Σκοτ: Ξανά διαζύγιο για τη δισεκατομμυριούχο και πρώην σύζυγο του Τζεφ Μπέζος



    ΣΧΟΛΙΑ