• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Μακένζι Σκοτ: Ξανά διαζύγιο για τη δισεκατομμυριούχο και πρώην σύζυγο του Τζεφ Μπέζος

    • Bloomberg
    MacKenzie Scott

    MacKenzie Scott


    Η Μακένζι Σκοτ, μία από τις πλουσιότερες και επιδραστικότερες φιλανθρώπους του κόσμου, κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Νταν Τζούετ (Dan Jewett), δάσκαλο φυσικής, τον οποίο παντρεύτηκε μετά τον χωρισμό της από τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

    «Ζητάμε από το Δικαστήριο τη λύση του γάμου μας», αναφέρει η Σκοτ στην αίτηση που κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ουάσινγκτον την περασμένη Δευτέρα.

    Το έγγραφο δείχνει ότι υπάρχει συμβόλαιο μεταξύ του ζευγαριού, στο οποίο αναφέρεται αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο θα χωρίσουν τα ακίνητα και άλλες προσωπικές περιουσίες τους.

    «Συζυγική υποστήριξη δεν χρειάζεται», προσθέτει.

    Στην αίτηση στο πεδίο όπου η αιτούσα μπορεί να διευκρινίσει αν υπάρχει προγαμιαία συμφωνία, σημειώνεται μόνο ότι υπάρχει μία σύμβαση χωρισμού.

    Νταν Τζούετ και Μακένζι Σκοτ
    Νταν Τζούετ και Μακένζι Σκοτ

    Η Σκοτ, της οποίας η περιουσία ανέρχεται στα 28,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ανακοίνωσε τον γάμο της με τον Τζούετ το 2021 μέσω του «Giving Pledge», μιας ιστοσελίδας μέσω της οποίας οι πάμπλουτοι του πλανήτη δεσμεύονται να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

    Από την πλευρά του, ο Τζούετ έγραψε και εκείνος ένα γράμμα στον ιστότοπο, όπου απεικονιζόταν ο ίδιος μαζί με την Μακένζι. Πλέον, μόνο η φωτογραφία της Σκοτ και το γράμμα έχουν μείνει.

    Επίσης, το όνομα του Τζούετ έχει αφαιρεθεί και από τις διάφορες δημοσιεύσεις που έχει κάνει κατά καιρούς η Σκοτ στο blog της, το οποίο διατηρεί στην ιστοσελίδα Medium.

    Η Σκοτ πήρε τον έλεγχο της περιουσίας των 36 εκατ. δολ. μετά το διαζύγιό της από τον δισεκατομμυριούχο, Μπέζος, όταν και έμεινε με το μερίδιο της τάξεως του 4% της Amazon.

    Τζεφ Μπέζος και Μακένζι Μπέζος
    Τζεφ Μπέζος και Μακένζι Μπέζος

    Από τότε δωρίζει τα λεφτά της με πρωτόγνωρους ρυθμούς, καθώς έχει δώσει περισσότερα από 12 δισ. δολ. από το 2019, όταν και δεσμεύτηκε.

    Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε ο Τζούετ στις φιλανθρωπικές δράσεις της Σκοτ, ο οποίος έχει μια ομάδα από ειδικούς και συμβούλους, που ελέγχουν μια μεγάλη σειρά από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ.

    Συνήθως, η Σκοτ ανακοινώνει τις δωρεές της μέσω του blog της -τελευταία φορά ήταν τον περασμένο Μάρτιο.

    Νωρίτερα μέσα στο 2022, η Σκοτ δήλωσε ότι η ομάδα της εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός ιστότοπου, που θα περιλαμβάνει και μια βάση δεδομένων με όλες τις δωρεές της.

    Διαβάστε επίσης:

    Τζεφ Μπέζος: Πώς μια ιστορική γέφυρα έχει εγκλωβίσει το πολυτελές γιοτ του, αξίας 500 εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ