• Business

    Twitter: Τέλος από CEO ο Τζακ Ντόρσεϊ – Ποιος τον αντικαθιστά

    • NewsRoom
    Twitter: Τέλος από CEO ο Jack Dorsey - Ποιος τον αντικαθιστά

    Τζακ Ντόρσεϊ, ιδρυτής του Block, συνιδρυτής του Twitter


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, αποχωρεί από τη θέση του επικεφαλής της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

    Όπως αναφέρει το CNBC, η εταιρεία δήλωσε την Δευτέρα ότι το τιμόνι θα αναλάβει ο επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, Parag Agrawal.

    Ο Ντόρσεϊ, 45 ετών, υπηρετούσε και ως Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter και της Square, της εταιρείας ψηφιακών πληρωμών του. Ο Ντόρσεϊ θα παραμείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι τη λήξη της θητείας του στη συνεδρίαση των μετόχων του 2022, ανέφερε η εταιρεία.

    «Αποφάσισα να φύγω από το Twitter γιατί πιστεύω ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει από τους ιδρυτές της», είπε ο Ντόρσεϊ σε δήλωση.

    Ο Agrawal θα πρέπει να εκπληρώσει τους επιθετικούς εσωτερικούς στόχους του Twitter. Η εταιρεία δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι στοχεύει να έχει 315 εκατομμύρια ημερήσιους ενεργούς χρήστες μέχρι το τέλος του 2023 και διπλασιασμό των εσόδων της εκείνη τη χρονιά.

    Η Elliott Management, έχει ζητήσει εδώ και καιρό την αντικατάσταση του Ντόρσεϊ στη θέση του CEO (συγκεκριμένα από το 2020). Ο ιδρυτής της Elliott Management και δισεκατομμυριούχος επενδυτής Paul Singer είχε αναρωτηθεί εάν ο Ντόρσεϊ έπρεπε να διευθύνει και τις δύο δημόσιες εταιρείες, καλώντας τον να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου μιας από αυτές, προτού η επενδυτική εταιρεία καταλήξει σε συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας.

    Ο Ντόρσεϊ, ο οποίος ίδρυσε τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το 2006, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι το 2008 προτού απομακρυνθεί από τον ρόλο. Επέστρεψε στο Twitter ως αφεντικό το 2015 μετά την παραίτηση του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου Dick Costolo.

    Οι μετοχές έχουν σημειώσει άλμα 85% από τότε που ο Dorsey ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στις 5 Οκτωβρίου 2015.

    Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Square αυξήθηκαν κατά 1.566% από την αρχική δημόσια προσφορά της στις 19 Νοεμβρίου 2015.

    Το Twitter δεν έχει σχολιάσει τις εξελίξεις.

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΝΕΚ: Άνοδο 18% για τον κύκλο εργασιών στο εννεάμηνο

    AVE: Αύξηση 14% στον κύκλο εργασιών στο εννεάμηνο – Πτωτικό το γ’ τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ