• Business

    TUI: Βλέπει εκτίναξη κερδών μετά το δυνατό καλοκαίρι – Αυξάνονται οι κρατήσεις για το χειμώνα

    • Bloomberg
    Sebastian Ebel, CEO της TUI

    Sebastian Ebel, CEO της TUI


    Η TUI επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για ολόκληρο το έτος και επισήμανε ότι οι κρατήσεις για τη χειμερινή περίοδο είναι ισχυρές παρά τις πιέσεις από το κόστος ζωής στις μεγάλες αγορές.

    Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο δήλωσε ότι οι τιμές πώλησης και οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2023 ήταν «πολύ μπροστά» σε σχέση με πέρυσι, και αναμένει ότι τα υποκείμενα κέρδη για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου θα αυξηθούν.

    Η ταξιδιωτική ζήτηση στην Ευρώπη ανέκαμψε από την πανδημία αυτό το καλοκαίρι παρά τον πληθωρισμό που επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

    Οι κρατήσεις για την ερχόμενη χειμερινή περίοδο είναι 15% περισσότερες σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ενώ οι τιμές αυξήθηκαν κατά 4%. Η TUI θα ανακοινώσει τα πλήρη αποτελέσματα της στις 6 Δεκεμβρίου.

    Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις από άλλες εταιρείες στον κλάδο ότι η έντονη αύξηση των τιμών στον ταξιδιωτικό τομέα επιβραδύνεται.

    Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη άρχισαν να μειώνουν τα εισιτήριά τους, καθώς η περίοδος αιχμής του καλοκαιριού για τα ταξίδια δίνει τη θέση του στους παραδοσιακά πιο ήπιους μήνες με πιο συγκρατημένες κρατήσεις.

    Οι καταναλωτές που παλεύουν με το υψηλότερο κόστος ζωής καθώς τα στεγαστικά δάνεια, οι λογαριασμοί ενέργειας και οι τιμές των προϊόντων διογκώνονται, συνέβαλαν στις αποφάσεις των εταιρειών όπως οι Easyjet, British Airways και Ryanair Holdings, να προχωρήσουν σε μειώσεις των τιμών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ οι «κρυμμένοι» πελάτες σε Airbnb, Booking – Η συμφωνία της ΑΑΔΕ με τις πλατφόρμες και τα πρόστιμα έως 500.000 ευρώ

    Οι πρώτες – χλιαρές – αντιδράσεις από την επιβολή ΦΠΑ στα Airbnb

    Πετρέλαιο: Ξεπέρασε τα 95 δολάρια το brent – Φουντώνουν τα σενάρια για 100 δολ. το βαρέλι



    ΣΧΟΛΙΑ