• Business

    Τσουχτερά πρόστιμα από σήμερα για take away και εστίαση – Τα νέα μέτρα

    • NewsRoom


    Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα τα νέα μέτρα για τις καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης που είναι ανοιχτά και λειτουργούν με τη μέθοδο του take away.

    Συγκεκριμένα, με νέα ρύθμιση, απαγορεύεται η παραμονή των πελατών στον εξωτερικό και στον εσωτερικό χώρο επιχειρήσεων εστίασης.

    Η ρύθμιση αυτή, δεν ισχύει μόνο για τις «κόκκινες» περιοχές, αλλά και για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο επιτήρησης.

    Η τροποποίηση αφορά το σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1 της ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00» (ΦΕΚ Β’ 341).

    Η απόφαση αναφέρει ότι «οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και κάθοδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών».

    Οι παραβάτες του μέτρου –πολίτες ή υπεύθυνοι επιχειρήσεων εστίασης– θα πληρώνουν πρόστιμο, σε περίπτωση παράβασης.

    Συγκεκριμένα:

    – Διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο

    – Διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη».

    Σημειώνεται πως τα παραπάνω τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, στις 6:00 π.μ. έως τις 8 Φεβρουάριου 2021 και ώρα 6:00 π.μ..

    Διαβάστε επίσης

    Εστίαση: «Βλέπει» να χάνεται και η φετινή χρονιά – Ζητά μέτρα και μετά το lockdown

    Απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα 21:00 έως 5:00-Τι αλλάζει σε ωράρια σούπερ μάρκετ, take away, τηλεργασία και άθληση

    Πολιτική Προστασία: Κανονικά τα take away και delivery 21.00 – 05.00



    ΣΧΟΛΙΑ