• Business

    TSMC: Εκτοξευτήκαν κατά 60% τα κέρδη τον Απρίλιο – Τι προβλέπεται για το β’ τρίμηνο

    • NewsRoom
    Ο ιδρυτής της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Morris Chang

    Ο ιδρυτής της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Morris Chang (Πηγή: REUTERS/Ann Wang)


    Εκτοξεύτηκαν κατά 60% τα κέρδη της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) τον Απρίλιο, λόγω συνεχιζόμενης ισχυρής ζήτησης για προηγμένα μικροτσίπ και ειδικά εκείνα που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

    Ειδικότερα, τα έσοδα από τις πωλήσεις ανήλθαν στα 236 δισεκατομμύρια ταϊβανέζικα δολάρια (7,3 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ στον κόσμο, ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις για αύξηση των εσόδων στο τρέχον τρίμηνο, μετά από το ράλι του Μαρτίου όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 34,3%.

    Η επιστροφή στην ανάπτυξη της παγκόσμιας βιομηχανίας smartphones, και η άκρως ανταγωνιστική κινεζική αγορά, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν στηνα αύξηση των παραγγελιών για το παραδοσιακό στήριγμα της TSMC, τα τσιπ κινητής τηλεφωνίας.

    «Για το β’ τρίμηνο του 2024, αναμένουμε την επιχείρησή μας να υποστηριχθεί από την ισχυρή ζήτηση για κορυφαίες στον κλάδο τεχνολογίες 3 νανομέτρων και 5 νανομέτρων, εν μέρει αντισταθμισμένη από τη συνεχιζόμενη ζήτηση για smartphone», είχε δηλώσει τον Απρίλιο  ο CFO Wendell Huang.

    «Σχεδόν όλες οι εταιρείες που καινοτομούν στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης συνεργάζονται με την TSMC, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ακόρεστη ζήτηση που σχετίζεται με αυτό», είχε αναφέρει ο Wei, εκτιμώντας παράλληλα ότι τα έσοδα από τους επεξεργαστές τεχνητής νοημοσύνης θα «υπερδιπλασιαστούν φέτος».

    Σημειώνεται ότι για το α’ τρίμηνο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει αυξημένα έσοδα κατά 16,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, στα 592,64 δισεκατομμύρια νέα δολάρια Ταϊβάν.

    Διαβάστε επίσης: 

    TSMC: Άλμα κερδών έφεραν τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

    TSMC: Σε νέο ιστορικό υψηλό η μετοχή – Σύμμαχος η τεχνητή νοημοσύνη

    Ozempic: 1 στους 8 Αμερικανούς έχει πάρει κάποιο φάρμακο της κατηγορίας του



    ΣΧΟΛΙΑ