• Business

    Προεκλογικό μασάζ Τσίπρα από το Νεώριο Σύρου στους «ανθρώπους του μόχθου»

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία του Νεώριου Σύρου


    Η ανάκτηση αξιοπρεπών θέσεων εργασίας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και την πατρίδα, ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους εργαζόμενους στο Νεώριο Σύρου, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι το ενδεχόμενο του λουκέτου απομακρύνεται οριστικά. Τέλος μνημονίων, πρόσθεσε, σημαίνει επαναφορά συλλογικών συμβάσεων και αύξηση του κατώτατου μισθού.
    Το Νεώριο θα συνεχίσει να αποτελεί την ατμομηχανή της κυκλαδικής βιομηχανίας, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας τους εργαζόμενους ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον αγώνα τους. Έκανε αναφορά στην προοπτική μεγέθυνσης των ναυπηγείων, με στόχο την επόμενη τριετία να εργάζονται εκεί περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, από 300 που είναι σήμερα.
    Μιλώντας για το μεταμνημονιακό τοπίο, είπε ότι «έχουμε αρχίσει να αλλάζουμε», προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη.
    Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική προς τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις «που ονειρεύονται μια ατέλειωτη αλυσίδα από κρυφά και φανερά μνημόνια, για να κρατήσουν δεμένους τους εργαζόμενους».
    «Κακομαθημένες από δεκαετίες φαυλότητας και διαπλοκής, που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με την εργατική τάξη δεμένη χειροπόδαρα, καταδικασμένη σε μισθούς πείνας, και χωρίς δικαιώματα» είπε χαρακτηριστικά.
    Η ανάκαμψη δεν θα είναι μόνο στους αριθμούς, αλλά και στους ανθρώπους του μόχθου, ανέφερε, κατά την επίσκεψή του νωρίτερα στο Δημαρχείο. Ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ναι μεν ο τουρισμός έφερε ανάκαμψη, αλλά όμως η επαναλειτουργία της ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας θα φέρει ακόμη πιο ουσιαστική ανάκαμψη και τόνωση της τοπικής οικονομίας.
    Ο Αλέξης Τσίπρας με τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό
    Παραλλήλως, μίλησε για τη συστράτευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επαναλειτουργία των ναυπηγείων, με τη διαγραφή παλαιότερων χρεών, μια πρωτοβουλία που η δημοτική αρχή θα… βρει μπροστά της, υπό την έννοια ότι τα οφέλη θα είναι πολύ περισσότερα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκλειστικό: Νεώριο Σύρου – «Κλείδωσε» μεγάλη συμφωνία με την MAN – Τα νέα σχέδια στη Σύρο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιστορική στιγμή για το Νεώριο Σύρου: Κατατέθηκε το αίτημα εξυγίανσης – Στις 6 Σεπτεμβρίου η εκδίκαση



    ΣΧΟΛΙΑ