• Business

    Τσαμάζ: Τα 3+1 στοιχήματα της Cosmote για το αθλητικό περιεχόμενο

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ): Εξασφαλισμένο μέρισμα για τα επόμενα χρόνια παρά τις επενδύσεις 3 δις. ευρώ  

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ


    Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τι μέλλει γενέσθαι με τα συμβόλαια τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με τις αθλητικές διοργανώσεις να παραμένουν το «δυνατό» χαρτί των παρόχων για την προσέλκυση συνδρομητών και την αύξηση του πελατολογίου τους.

    Η Cosmote TV διατηρεί το προβάδισμα των συνδρομητών, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν αύξηση 3% για το έτος 2022, με τον αριθμό να φτάνει στους 642.687, με το δ’ τρίμηνο ωστόσο να παρουσιάζει μείωση κατά 1.089 σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2022, όπου ο αριθμός συνδρομητών ήταν 643.776.

    Ο ΟΤΕ το καλοκαίρι που μας πέρασε προχώρησε σε μια σημαντική για το τηλεοπτικό περιεχόμενό του κίνηση, κλείνοντας μέχρι το 2025 τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού, ομάδα με το ισχυρότερο brand name στην Ελλάδα. Επίσης η συνδρομητική διατηρεί μέχρι το 2024 τα δικαιώματα για να μεταδίδει τους αγώνες της UEFA (Champions League, Europa League, UEFA Conference League).

    Τα παραπάνω συμβόλαια αποτελούν τις στέρεες βάσεις της Cosmote TV, καθώς μαζί με το NBA είναι από τα λίγα που δεν λήγουν στο τέλος της σεζόν, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και το ιταλικό πρωτάθλημα, συμβόλαιο που επίσης λήγει το 2024.

    Η ανανέωση και ο ανταγωνισμός  

    Με τον ανταγωνισμό να έχει μεγαλώσει, όπως άλλωστε παραδέχτηκε και ο CEO του Ομίλου κ. Μιχάλης Τσαμάζ σε ενημέρωση για τα οικονομικά αποτελέσματα, ο ΟΤΕ αναμένεται να ρίξει το βάρος στο να διατηρήσει τα μεγάλα συμβόλαια που διαθέτει για να εξακολουθεί να διατηρεί τα πρωτεία στους συνδρομητές.

    Τα σημαντικά συμβόλαια που λήγουν στο τέλος της σεζόν και που πρωταρχικό μέλημα της Cosmote είναι να προχωρήσει στην ανανέωσή τους, είναι αυτά του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του ΟΤΕ είναι να κρατήσει τις δύο μεγάλες ομάδες, καθώς μαζί με τον Ολυμπιακό αποτελούν σημαντικό όπλο για το περιεχόμενο της Cosmote TV. Διατηρώντας έτσι για κάποια χρόνια ακόμα τις τρεις από τις πέντε μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

    Η Cosmote TV μεταδίδει τους εντός έδρας αγώνες για ακόμα πέντε ελληνικές ομάδες της Super League πλην των τριών μεγάλων, τα συμβόλαια των οποίων επίσης λήγουν στο τέλος της σεζόν, με τον Όμιλο να επιθυμεί να την ανανέωσή τους.

    Ωστόσο το μείζον ζήτημα της Cosmote είναι να διατηρήσει τους αγώνες των μεγάλων διασυλλογικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Την επόμενη σεζόν, δηλαδή το 2023-2024, λήγουν τα συμβόλαια για τα δικαιώματα μετάδοσης του UEFA Champions League, Europa League και Conference League. Ο διαγωνισμός για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ο οποίος διεξάγεται από την ΤΕΑΜ, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να διεξαχθεί τους τελευταίους μήνες του 2023, με την Cosmote να αναμένεται να τον διεκδικήσει σθεναρά.

    Με την Nova να έχει «κλείσει» αθλητικό περιεχόμενο για τα επόμενα τουλάχιστον πέντε χρόνια, μετά και την ανανέωση της Euroleague, η Cosmote επιθυμεί να κρατήσει και εκείνη τα δυνατά της χαρτιά, με πρώτο στόχο να διατηρήσει το περιεχόμενο που ήδη έχει.

    Διαβάστε επίσης:

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Έτος ρεκόρ το 2022 – Οι πυλώνες ανάπτυξης για το 2023

    Μιχάλης Τσαμάζ: Θα αντέξει στον ανταγωνισμό ο ΟΤΕ – Επενδυτικό πλάνο 640 εκατ. ευρώ το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ