• Business

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Αντέχουμε στις προκλήσεις – Τι είπε για τον ανταγωνισμό και τη Nova

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ


    Για μια ακόμα εξαιρετική χρονιά για τον ΟΤΕ έκανε λόγο ο πρόεδρος και CEO του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ, τονίζοντας ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες και τον αυξημένο ανταγωνισμό, τα νούμερα έδειξαν ότι ο ΟΤΕ ανταπεξήλθε και συνεχίζει να ηγείται της αγοράς.

    Κατά τη διάρκεια call με αναλυτές, ο κ. Τσαμάζ επεσήμανε ότι το δ’ τρίμηνο ο ΟΤΕ κατέγραψε θετικές χρηματοοικονομικές επιδόσεις, λέγοντας ότι απόδειξη αυτών είναι και το αυξημένο μέρισμα που πρότεινε στα 450 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο 95% των ελεύθερων ταμειακών ροών το 2024 και αύξηση του ποσού του μερίσματος κατά 23%, στα 0,71 ευρώ ανά μετοχή.

    «Ο όμιλος θα συνεχίσει και στο μέλλον καλά εξοπλισμένος στο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε αλλαγή και οποιοδήποτε ανταγωνιστή έρθει στην αγορά τηλεπικοινωνιών» τόνισε ο κ. Τσαμάζ ενώ αναφερόμενος στις αλλαγές που δρομολογούνται στη Nova αναφορικά με τη αποεπένδυση της BC Partners, δεν θέλησε να σχολιάσει, λέγοντας όμως ότι δεν ξέρει τι ανακατατάξεις μπορεί να φέρει κάτι τέτοιο στην αγορά.

    Το κλειδί σε ότι κάνουμε είναι να κρατάμε ευχαριστημένους τους πελάτες μας επεσήμανε ο ίδιος. «Είχαμε πολλές προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίσαμε, συνεχίζουμε να είμαστε μπροστά σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αυτό φαίνεται από τις επιδόσεις μας» τόνισε.

    Οσον αφορά τις επενδύσεις το 2024, σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου θα είναι κοντά στα επίπεδα του 2023 και αναμένεται να ανέλθουν μεταξύ 610 εκατ. ευρώ και 620 εκατ. ευρώ, καθώς η εταιρεία συνεχίζει την ανάπτυξη των υποδομών Fiber to the Home (FTTH- oπτική ίνα μέχρι το σπίτι), ενώ για τη φετινή χρονιά ο ΟΤΕ εκτιμά πως οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα ανέλθουν σε περίπου 470 εκατ. ευρώ αντανακλώντας υψηλότερες πληρωμές φόρου εισοδήματος σε σχέση με το 2023, που επηρεάστηκε θετικά από μία πίστωση φόρου.

    Επιπλέον ο κ. Τσαμάζ μίλησε και για τις εξελίξεις αναφορικά με την πώληση της Telekom Romania, καθώς όπως είπε τρέχουν οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο πώλησής της.

    Βέβαια αναφέρθηκε και στην επικείμενη αποχώρησή του από το τιμόνι του ομίλου μετά από μια δεκαετία, λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να νιώθει πιο υπερήφανος για ότι έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς ο ΟΤΕ μεγάλωσε, μετασχηματίστηκε και είναι ηγέτης στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Ισχυρές πιέσεις στον ΟΤΕ «κοκκινίζουν» το Γενικό Δείκτη

    ΟΤΕ: Οι πρώτες αντιδράσεις από πέντε οίκους για αποτελέσματα και guidance

    Πληθωρισμός: «Φρέναρε» στο 3,2% τον Ιανουάριο στην Ελλάδα – Στο 2,8% στην ευρωζώνη



    ΣΧΟΛΙΑ