• Business

    Tsakos Shipping & Trading: Συνεχίζει το ξεσκαρτάρισμα παλιών τάνκερ

    Νίκος Τσάκος ΤΕΝ

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation Ltd. (TEN)


    Το δεύτερο παλιό aframax της μέσα σε λίγες εβδομάδες πούλησε η Tsakos Shipping & Trading της οικογένειας Τσάκου, συνεχίζοντας το «ξεσκαρτάρισμα» των πλοίων της που είναι ηλικίας άνω των 15 ετών.

    Αυτή τη φορά πρόκειται για το παλαιότερο πλοίο της εταιρείας, το Olympia I (χωρητικότητας 107.200 dwt, κατασκευής 1999), το οποίο παραδόθηκε ήδη στον νέο του ιδιοκτήτη την περασμένη εβδομάδα. Ναυλομεσιτικές πηγές θέλουν την τιμή της συναλλαγής να κυμαίνεται στα 7,9 εκατ. δολάρια. Σημειωτέον ότι η εταιρεία είχε αγοράσει το Olympia I πριν από πέντε χρόνια έναντι 13,1 εκατ. δολαρίων.

    Σύμφωνα με ναυτιλιακές βάσεις δεδομένων, όπως αναφέρει το TradeWinds, το πλοίο ήδη έχει μετονομαστεί σε Woong και ανήκει στον στόλο της Sea Lead Shipping από τη Σιγκαπούρη.

    Υπενθυμίζεται ότι η Tsakos Shipping & Trading πούλησε πρόσφατα και το πλοίο Pytheas (χωρητικότητας 114.000 dwt, κατασκευής 2004) σε σκανδιναβική εταιρεία έναντι 15 εκατ. δολαρίων.

    Οι συναλλαγές αυτές ήταν οι πρώτες άμεσες πωλήσεις τάνκερ του ομίλου Τσάκου στην αγορά των μεταχειρισμένων εδώ και πολλά χρόνια, αφού η πιο πρόσφατη τέτοια κίνηση είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2012, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία.

    Εν τω μεταξύ, η Tsakos Energy Navigation έχει βάλει πωλητήριο σε πέντε τάνκερ της, εν αναμονή της παραλαβής αρκετών νεότευκτων πλοίων, όμως μέχρι στιγμής κανένα από αυτά δεν φαίνεται να έχει πωληθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ