• Business

    Τριμερής συνάντηση υπουργών Ενέργειας: Αποφασισμένοι να προχωρήσουν το έργο ανεξάρτητα από αντιδράσεις

    Oι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας Κύπρου και Ισραήλ, Κωστής Χατζηδάκης, του Ισραήλ Yuval Steinitz και της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης


    Την υποστήριξή τους στο project του EastMed εξέφρασαν οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας Κύπρου και Ισραήλ, Κωστής Χατζηδάκης, του Ισραήλ Yuval Steinitz και της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης, στην τριμερή συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό East Med.

    Σύμφωνα με πηγές, οι υπουργοί τόνισαν επίσης ότι τάσσονται υπέρ της διεθνούς νομιμότητας και όχι εναντίον οποιουδήποτε και είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν το έργο ανεξάρτητα από τις όποιες αντιδράσεις.

    Επίσης οι τρεις πλευρές εξέφρασαν την υποστήριξή τους τέθηκε και το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης, Κύπρου και Ισραήλ, για την οποία, η ελληνική πλευρά επεσήμανε οτι αποτελεί προτεραιότητα και είναι έτοιμη να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

    Διευκρίνισε ότι τα σοβαρά θέματα που τίθενται, το ένα αφορά στη διαλειτουργικότητα, το οποίο μπορεί να λυθεί, και το άλλο στην οικονομική βιωσιμότητα για την οποία η κάθε πλευρά θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ελληνική πλευρά.

    Όσον αφορά στο EastMed Gas Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16/1 και εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε αυτό να λειτουργήσει ως ένας οργανισμός σε μόνιμη βάση.



    ΣΧΟΛΙΑ