• Business

    Τραπεζική άνοδος με… UBS και συμφωνία Alpha-Eurobank


    Οι θετικές εκθέσεις ξένων οίκων για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές και η μεγάλη συμφωνία Alpha Bank και Eurobank με την KKR για τα κόκκινα δάνεια διατήρησαν το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον του κλάδου και στη σημερινή συνεδρίαση. Σειρά είχε σήμερα η UBS που διατύπωσε θετικά σχόλια για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να ανακάμψει.

    Ειδική αναφορά έκανε στην Alpha Bank αναβαθμίζοντας τη σύσταση για τον τίτλο σε “buy” και αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα 3,24 ευρώ.

    Σε όλη τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ο γενικός δείκτης κινήθηκε ανοδικά φτάνοντας μέχρι τις 631 μονάδες, ωστόσο τα κέρδη περιορίστηκαν και τελικά τερμάτισε στις 626,37 μονάδες με άνοδο 0,95%. Σε υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε η αξία των συναλλαγών φτάνοντας τα 104 εκ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,63%, στις 176,61 μονάδες, ενώ στο +0,24% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 745,32 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,71% στις 55,61 μονάδες.

    Σήμερα ήταν η δεύτερη προσπάθεια από το Χ.Α. να διαπεράσει τις 630 μονάδες, κάτι που και πάλι δεν κατάφερε. Παρά το γεγονός ότι ο τραπεζικός κλάδος προσπάθησε να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, το “μάζεμα” στο τέλος δεν επέτρεψε να καλλιεργηθούν υψηλότερες προσδοκίες.

    Η μετοχή της Alpha Bank ενισχύθηκε κατά 5,50%, ενώ εκείνη της Eurobank σημείωσε κέρδη 2,88%. Άλμα 3,21% κατέγραψε και η Εθνική, ενώ η Πειραιώς έκλεισε στο +3,21%. Μάλιστα, οι τέσσερις συστημικές διακίνησαν πάνω από το 60% του συνολικού όγκου της αγοράς.

    Στο υπόλοιπο ταμπλό, η επίδοση της Jumbo σήμερα συγκέντρωσε τα βλέμματα της αγοράς, καθώς αν και έκλεισε στο +3,95%, ήταν από τις λίγες μη τραπεζικές μετοχές που ακόμη και στο peak της ανόδου υπεραπέδιδε, ενώ στις τελευταίες ώρες διεύρυναν τα κέρδη τους και η ΕΥΔΑΠ (+3,95%) και o ΟΛΠ (+2,85%). Άνω του 1% ήταν και τα κέρδη σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, ΜΕΤΚΑ και ΓΕΚ Τέρνα. Ήπια ανοδικά έκλεισαν και οι μετοχές των ΟΤΕ, Τιτάν, ΕΧΑΕ και ΕΕΕ.

    Στον αντίποδα, το -3,65% του Ελλάκτωρ, το -3,01% της Aegean και το -2,22% της Folli Follie ήταν σημαντικά βαρίδια τόσο στον γενικό δείκτη όσο και στον FTSE 25, ενώ πτωτικά έκλεισαν και οι μετοχές των Μυτιληναίος, Βιοχαλκο, ΟΠΑΠ και Motor Oil.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/morgan-stanley-giati-afxise-kata-30-tin-timi-stocho-tou-opap/45899

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/mitilineos-elpedison-ke-peristeris-kerdizoun-pososto-stin-energia/45872

     



    ΣΧΟΛΙΑ