• Business

    Τράπεζες και FTSE 25 πιέζουν το Δείκτη στο -1,06%

    Οι τρεις λόγοι που η αγορά μένει καθηλωμένη, ο ΟΠΑΠ και ο Σωκράτης Λαζαρίδης

    Οι τρεις λόγοι καθήλωσης της οικονομίας


    Με επίκεντρο τις τράπεζες και τον FTSE 25, νέα πτώση σημειώνεται και σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο που είναι στο -1,06% με το διεθνές κλίμα να είναι επίσης αρνητικό.

    Το πετρέλαιο υποχωρεί, τα χρηματιστήρια είναι στο κόκκινο και η  ελληνική χρηματιστηριακή αγορά “υποφέρει” και από την αβεβαιότητα που φέρει η παράταση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

    Η αξία συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα,  διαμορφώνεται στα 23 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος στα 28 εκατ. τεμάχια, με τα 24 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες και 1,1 εκ. στα warrants.
    Το μεγαλύτερο όγκο μετοχών έχει διακινήσει η Εθνική τράπεζα με 12 εκατ μετοχές.

    Στο κλίμα αυτό το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται πτωτικά  με το Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται στις 567 μονάδες με πτώση -1,05% έχοντας  υψηλό στις 574,67 μονάδες και χαμηλό στις 566,33 μονάδες. Πτωτική παραμένει και η βραχυπρόθεσμη τάση του FTSE25 με τις στηρίξεις στις 161 και 155 μονάδες και την αντίσταση στις 169 μονάδες.

    Νέες απώλειες καταγράφονται στο ελληνικό χρηματιστήριο με επίκεντρο τις τράπεζες οι οποίες έχουν χάσει την δυναμική τους το τελευταίο διάστημα ενώ η Πειραιώς δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις λόγω της διοικητικής κρίσης. Από τις τραπεζικές μετοχές μεγαλύτερη είναι η πτώση της Πειραιώς που έχει υποχωρήσει -12% τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ